Lappi on kurb, et Hyundai ei lubanud tal võidu eest heidelda (1)

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Esapekka Lappi.
Esapekka Lappi. Foto: Hyundai Motorsport

Rallisõitja Esapekka Lappi on karjääri jooksul võitnud ühe MM-etapi, kui oli parim 2017. aastal Soomes. Täna lõppenud Sardiinia võistlusel oli meie põhjanaaber väga kiire, aga meeskonnakaaslase Thierry Neuville'i vastu polnud tal võimalust.

Sealjuures polnud asi selles, et Hyundai belglasest esinumber oleks Lappi katsetel paika pannud, vaid võistkonna liidrina saab Neuville nautida seda, et meeskonnakaaslased toetavad teda ning võtavad vajadusel ajakaristusi või jala gaasipedaalilt maha, et Neuville saaks neist mööda.

Sardiinias loksus kõik paika eile õhtul, kui Sébastien Ogier sõitis liidrikohalt välja. Lappi sai prantslase eksimusest teada veidi enne katsele startimist ning kuivõrd Neuville kaotas enne 14. katset soomlasele vaid 3,1 sekundit ning tema selja taga oli tükk tühja maad, võttis meie põhjanaaber rahulikult ja Hyundai esimene viiul haaras kindla esikoha, mida ta ei loovutanud.

«Tiim ei öelnud meile midagi, aga kõik oli selge. Ajusid oli vaja vaid natukene ragistada,» ütles Lappi Soome meediale. «See on kurb, aga midagi pole teha. Selline on mu töökirjeldus.»

Pärast kuut MM-etappi on punktitabeli liider valitsev maailmameister Kalle Rovanperä. 118 silma kogunud soomlasele järgnevad Neuville (93), Ott Tänak (85), Elfyn Evans (83), Ogier (70) ja viimasel kolmel etapil poodiumile tõusnud Lappi (67).

Järgmine MM-ralli sõidetakse 21.-25. juunini Keenias.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles