VIDEO Pall oli ju juba sees! USA jäi ülinapilt MM-tiitlita

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Jimmer Fredette'i teele saadetud vise, mis tuli lõpuks korvist välja
Jimmer Fredette'i teele saadetud vise, mis tuli lõpuks korvist välja Foto: Kuvatõmmis

3 x 3 korvpalli maailmameistriks krooniti taas Serbia, kes alistas ülipõnevas finaalis 21:19 USA.

Pärast 4:3 eduseisu haaramist olid jänkid pidevalt peal. Sealjuures juhiti ka 19:15, mis tähendas, et üks kaugvise, mille eest 3 x 3 korvpallis antakse kaks punkti, oleks ameeriklastele kindlustanud teise 3 x 3 korvpalli MM-tiitli.

Ameeriklased oli trofeele igas mõttes väga lähedal, sest nende parima korviküti Jimmer Fredette'i üks kaugvise oli juba korvis sees, enne kui pall välja põrkas. Lisaks väärib märkimist, et Serbia võitis finaalis 15:19 kaotusseisust.

Finaali parimana tõigi Fredette kümme punkti, tabades üheksast kaugviskest neli. Tegemist on korvpallisõpradele tuttava nimega, kuna 34-aastane mängumees on osalenud maailma tugevaima liiga NBA 241 kohtumises ning kelle ülikoolikarjäär oli väga särav. Serbia edukaima korvikütina tõi Dejan Majstorović seitse silma.

Alates 2012. aastast peetud 3 x 3 korvpalli MMil on meeste osas valitsenud just Serbia. Nad on kaheksast tiitlist võitnud kuus, ihaldatud trofeeta jäid nad 2014. aastal (kaotasid finaalis 13:18 Katarile) ja viis aastat hiljem, kui finaalis võitis USA Lätit ja Serbia kaotas pronksimängus Poolale.

Olgu mainitud, et valitsev olümpiavõitja Läti teenis tänavu Viinis peetud turniiril pronksi. Kolmanda koha mängus alistati 22:12 Brasiilia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles