Kuuekordsel maailmameistril selja prügiseks teinud Eesti kettagolfar teenis ajaloolise võidu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Mauri Villmann
Mauri Villmann Foto: EPT

Läinud nädalavahetusel selgusid Eestis kettagolfi European Pro Touri kolmanda etapi parimad. Estonian Openil jäid nii meeste kui ka naiste arvestuses võidud Eestisse.

Karjääri ühe magusaima võidu teenis Vasalemmast pärit Mauri Villmann. Meeste turniiri väga tihedas konkurentsis näitas Villmann täielikult võimu ning suutis kolme päeva jooksul mängida stabiilselt suurepärast kettagolfi.

Viimasele võistluspäevale -20 skooriga vastu läinud Villmann edestas ringi alguses soomlast Nestori Tuhkaneni kolme viskega. Tuhkanenist omakorda ühe viske kaugusel olid tema kaasmaalased Samuel Hänninen ja Mikael Häme.

Villmann ei lubanud konkurente endale kordagi lähedale. Veatu esitusega mängis ta Kõrvemaal raja läbi tulemusega -12, mis tegi tema koondskooriks -32. Teisele kohale kerkinud soomlast Ville Ahokast edestas võidumees kuue viskega. Seejuures pani Villmann selgelt paika ka kuuekordse maailmameistri Paul McBethi, kes pidi Eestis leppima alles 31. kohaga.

Villmannist sai ajaloo esimene kettagolfar, kes on suutnud ühel hooajal võita kaks European Pro Touri osavõistlust. Sarja üldliidrina jätkav Villmann jäi alistamatuks ka Taanis toimunud Kopenhaageni Openil.

Naiste konkurentsis tõstis võidutrofee pea kohale Teele Toomsalu (+2). Ta suutis väga tihedas heitluses edestada Anneli Tõugjas-Männistet (+3) ja Kaidi Allsalu (+4). Seejuures oli väga lähedal see, et naiste konkurentsis läinuks tarvis võitja selgitamiseks lisaviskeid, ent Tõugjas-Männiste ootamatu eksimus andis võimaluse Toomsalule, kes seda realiseerimata ei jätnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles