VIDEO ⟩ Ka lõvid valavad pisaraid: Zlatan Ibrahimovic riputas putsad varna

Karl-Joosep Küngas
Copy
Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic. Foto: AFP/GABRIEL BOUYS/SCANPIX

Rootsi jalgpallilegend Zlatan Ibrahimovic otsustas 41-aastaselt sportlaskarjäärile joone alla tõmmata.

Ibrahimovici koduklubi AC Milan pidas eile Itaalia kõrgliigas hooaja viimase kohtumise, milles alistati 3:1 Verona. Sellega kindlustati endale pilet järgmiseks hooajaks Meistrite liigasse, ent uuele teekonnale minnakse vastu enda legendaarse mängumeheta.

41-aastane Ibrahimovic teatas pärast kohtumist, et lõpetab viivitamatult sportlaskarjääri. Tema otsus tekitas kurbust nii fännide kui ka meeskonnakaaslaste seas. San Siro staadionile tulnud publik aplodeeris pärast kohtumist Ibrahimovicile, kes samuti pisaraid valas. Väga enesekindlate ja kohati ülbete sõnavõttude poolest tuntud Ibrahimovic tõestas nõnda, et ka lõvid võivad pisaraid valada, sest just selleks on ta ennast naljatades aastaid pidanud.

Ibrahimovicil jääb nõnda seljataha suurepärane karjäär. Ta jõudis mängida sellistes tippklubides nagu Amsterdami Ajax, Torino Juventus, Milano Inter, FC Barcelona, Pariisi Saint-Germain, Manchester United ja AC Milan. Ta krooniti mitmel korral nii Hollandi, Itaalia, Hispaania ja Prantsusmaa meistriks. Klubikarjääris jõudis ta 866 kohtumisega lüüa 511 väravat. Rootsi koondise särgis pidas ta 122 kohtumist, milles lõi rekordilised 62 väravat, millest kaks ka Eesti koondise väravasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles