Prantsusmaal laineid löönud tipptennisist avaldas enda šokeeriva seose Hitleriga (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Thiago Seyboth Wild
Thiago Seyboth Wild Foto: AP Photo / Thibault Camus / Scanpix

Prantsusmaa lahtistel sai kohe avaringis tõelise üllatusega hakkama Brasiilia tennisetäht Thiago Seyboth Wild, kes avaldas šokeeriva seose Adolf Hitleriga.

Brasiilia väljaanne O Globo tegi avalikuks Seyboth Wildi perekonna ajaloo. Nimelt ilmusid avalikkuse ette dokumendid kohtust, kus tennisetäht sattus endise abikaasa väidetava väärkohtlemise eest uurimise alla.

Dokumendis on avaldatud paari dialoog, kus naine esitas järgmise küsimuse: «Kas vastab tõele, et su emale ei meeldi homoseksuaalid, mustanahalised ega juudid?» Seyboth Wild vastas järgmist: «Jah. Mu ema perekond on natsid.»

Seejärel tegi tennisetäht šokeeriva avalduse. «Mu ema vanaisa oli Hitleri eelkäija. Ta oli üks nendest, kes tõi Hitleri Austriast Saksamaale ning õpetas talle elukombeid,» vahendas O Globo tennisetähe öeldut.

Väidetavalt oli Seyboth Wild endisele abikaasale saatnud ka pilte, kus tema vanavanaisa poseerib fotodel koos Hitleriga. Need olid tehtud 1920ndatel ja 1930ndatel. Hispaania väljaande Marca andmetel võib Seyboth Wildi vanaisa olla Anton Drexler, kes juhtis Saksmaa natsiparteid aastatel 1919–1921. O Globo teatel on Seyboth Wildi perekond eitanud sidemeid Hitleriga.

23-aastane Seyboth Wild tegi tänavu Prantsusmaa lahtistel karjääri parima esituse. Teist korda slämmiturniiril põhitabelisse pääsenud brasiillane alistas avaringis maailma teise reketi Daniil Medvedevi ning jõudis koguni kolmandasse ringi. Järgmisel nädalal avaldatavas maailma edetabelis kerkib brasiillane enam kui 30 kohta ja hõivab vähemalt 135. positsiooni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles