Agressorriikide tennisistid kardavad (1)

Copy
Mirra Andrejeva
Mirra Andrejeva Foto: Rob Prange / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Venemaa ja Valgevene tennisemängijad kardavad, et nad võivad Wimbledoni suure slämmi turniirilt kõrvale jääda, sest nad ootavad endiselt Ühendkuningriigi viisat.

Wimbeldoni turniiri korraldav All England Club keelas neil eelmisel aastal võistlemise pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse, mida toetas Valgevene. Nad saavad see aasta võistelda, kuid peavad allkirjastama deklaratsiooni, millega kinnitavad, et ei toeta agressorriike ega nende režiime ja juhte. Samuti ei tohi nad saada raha Venemaa või Valgevene riigilt, sealhulgas nende juhitavatelt või kontrollitavatelt ettevõtetelt.

Ühendkuningriigi siseministeerium ütles, et viisa taotlejad peavad enne viisa saamist läbima põhjaliku kontrolli.

16-aastane venelanna Mirra Andrejeva, kes näitas head mängu väga kõrge tasemega Madridi WTA-turniiril ja Prantsusmaa lahtistel, rääkis BBC-le, et andis viisaavalduse üle kuue nädala tagasi, kuid seda pole veel heaks kiidetud.

Pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse kehtestas Ühendkuningriigi valitsus Venemaa ja selle kodanike suhtes sanktsioonid. See hõlmab viisaga seotud meetmeid, vastuvõtuvõimaluste vähendamist ja kõigi taotlejate rangemat kontrolli.

Venemaa ja Valgevene mängijad on sõja algusest saati võistelnud ATP- ja WTA-tuuridel neutraalsete atleetidena ehk nad ei mängi oma lipu all.

Wimbeldon toimub 3.–16. juulini Londoni muruväljakutel.

Tagasi üles