VIDEO Triller Belgias: kolm klubi olid viimastel minutitel tiitlis kinni. Pikima õlekõrre tõmbas tohutu põua lõpetanud tiim

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Antwerpeni täht Toby Alderweireld.
Antwerpeni täht Toby Alderweireld. Foto: TOM GOYVAERTS/AFP/SCANPIX

Enne jalgpalli Belgia kõrgliiga viimast mänguvooru oli Antwerpeni, Genki ja St. Gilloise' Unioni vahel konkurents tihe ning päeva lõpuks lahutas kolme klubi vaid üks punkt.

Viimases mänguvoorus läksid omavahel vastamisi Antwerpen ja Genk, ning Union ja Brügge.

Esimese mängu 89. minutil, kui Antwerpen oli Genki vastu 1:2 kaotusseisus, tundus, et Antwerpeni tiitlilootused on kadunud. Samal ajal juhtis Union kodus Brügge vastu 1:0, kuid mõlema mängu viimased minutid keerasid tiitliheitluse pea peale.

Nii kaua kuni Union juhtis Brügge vastu ning Antwerpen oli oma mängus kaotusseisus, oli tiitel Unioni. Nende lootused purunesid, kui jaapanlane Shion Homma viigistas 89. minutil Unioni ja Brügge kohtumise seisu, mis tõukas ootamatult tiitlipositsioonile Genki. Union lasi lisaajal veel kaks väravat sisse ning kaotas 1:3.

Genk, kellel oli enne mängu algust tiitlivõimalused väikesed, pidi tiitli võitmiseks oma 2:1 eduseisust Antwerpeni vastu kinni hoidma, kuid neljandal lisaminutil lõi pikalt Belgia koondises ja Inglismaa kõrgliigas mänginud Toby Alderweireld iluvärava, millega kindlustas oma poisipõlveklubile esimese tiitlivõidu pärast 66-aastast vahet.

Video Alderweireldi iluväravast:

Antwerpen lõpetas hooaja 47 punktiga, Genk ja Union kogusid mõlemad 46 silma, kuid väravate vahega sai Genk teise ning Union kolmanda koha. Tiitlivõiduga kindlustas Antwerpen ka pääsme Meistrite liiga viimasesse eelringi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles