Lehmale otsa sõitnud Rovanperä sai kodumaal tõsiselt riielda (3)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kalle Rovanperä Sardiinia rallil
Kalle Rovanperä Sardiinia rallil Foto: Andreas Solaro / AFP / Scanpix

Kui spordiringkondades sai Soome ralliäss Kalle Rovanperä pärast Sardiinia MM-etapi kolmandat kohta kiita, leidus ka vähemalt üks meie põhjanaaber, kes oli väga pahane.

Reedesel võistluspäeval sattus pikimal, 49,9 km pikkusel katsel valitseva maailmameistri teele lehmakari. Kui mõnest pääses Rovanperä mööda, siis vähemalt ühte looma tabas ta päris tugevalt. Kokkupõrke järel jätkas soomlane suuremate muredeta võistlust.

Rovanperä ütles, et ta ei saanud sügava kraavi ja kivide tõttu avariid vältida. «Oli õnne, et radiaator jäi terveks või lehm tuuleklaasi ei lennanud. Aga mats oli päris tugev,» kirjeldas ta juhtunut.

Juht ja tema kaardilugeja Jonne Halttunen viga ei saanud. Lehma saatus pole teada. «Ei jää ju vaatama,» märkis Rovanperä.

Säärane suhtumine ajas marru soomlannast filosoofi Elisa Aaltola. «Rallimees ajas lehma alla, aga uudis keskendub sellele, kas auto jäi terveks või mitte. Päriselt?! Sõitja jätkas võistlust isegi vaatamata, kuidas lehm end tunneb,» säutsus ta Twitteris. «Mis toimub?! Soomes oleks see loomavastane kuritegu. Uskumatu hoolimatus.»

Aaltola on spetsialiseerunud loomade filosoofiale. Lisaks kandideeris ta aprillis parlamendi valimistel roheliste ridades.

Aaltola postitus kogus kõvasti kommentaare. Leerid jagunesid pigem võrdselt kaheks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles