VIDEO ⟩ Ukrainlannast vastast austanud venelanna vilistati Prantsusmaa lahtistel ikka välja

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Darja Kasatkina
Darja Kasatkina Foto: Caroline Blumberg

Venemaa tennisistil Darja Kasatkinal tuli Prantsusmaa lahtistelt tennisemeistrivõistlustelt lahkuda vilekoori taustal, olgugi et mõni hetk varem oli ta käitunud ukrainlanna Elina Svitolina suhtes lugupidavalt.

Kasatkinal tuli Roland Garrosi veerandfinaalis tunnistada Svitolina 6:4, 7:5 paremust, kuid kohtumise järel on matšist endast rohkem kõneainet pakkunud just see, mis pärast viimast pallivahetust juhtus.

Teatavasti on kõik Prantsusmaa lahtistel osalevad Ukraina tennisistid keeldunud Venemaalt ja Valgevenest pärit vastastega kätt surumast ning mingi erand polnud ka Svitolina.

Kuigi ametlikku viisakusvahetust ei toimunud, otsustas Kasatkina ikkagi vastast tunnustada, näidates talle pärast mängu pöialt. 

Säärane käitumine Kasatkina poolt ei tule üllatusena, kuivõrd Anett Kontaveidi hea sõbranna ja kauane paarismängupartner on korduvalt avalikkuses oma kodumaa käitumist kritiseerinud ja väljendanud oma toetust Ukrainale.

«Kõige kurvem on, et sõda kestab, mistõttu on Ukraina mängijatel mõistagi jätkuvalt kamaluga põhjuseid, miks meiega mitte kätt suruda. Ma mõistan seda täielikult,» sõnas ta näiteks hiljutises intervjuus The Guardianile.

Ühtlasi andis ta seal usutluses mõista, et on allkirjastanud Suurbritannia siseministeeriumi nõutava dokumendi, kus kinnitab, et tal puuduvad sidemed Venemaa võimuladvikuga. «Minu jaoks on mu karjäär esmatähtis. Ma tahan mängida, seega ma ei näe ühtegi põhjust, miks ma ei peaks sellele alla kirjutama,» lausus ta.

Kasatkina säärased hoiakud pole jäänud märkamata ka Ukraina tennisistide seas. Svitolina ise lausus tema kohta järgnevat: «Ma olen äärmiselt tänulik selle suhtumise eest, mis ta antud olukorras näitab. Ta on väga julge inimene, et ütleb avalikult välja seda, mida paljud mängijad pole öelnud.»

Pariisis nende kahe duelli jälginud tennisepublik Kasatkina lääneliku(ma)st meelsusest ilmselt teadlik polnud, sest nemad otsustasid venelanna pärast matši ikkagi välja vilistada.

See valmistas Kasatkinale nördimust, mida ta hiljem ühismeedias ka jagas. 

«Lahkun Pariisist mõru maik suus. Olen pärast iga mängitud matši näidanud üles oma austust publiku vastu ja neid tänanud, et nad mängijaid toetavad. Eile vilistati mind aga ainult sellepärast välja, et ma soostusin vastasele vastu tulema ja temaga kätt mitte suruda.

Mina ja Elina näitasime pärast rasket matši teineteise suhtes üles austust, kuid nõnda [vilekoori saatel] väljakult lahkumine oli eilse päeva kõige hullem osa. Olge paremad ja armastage teineteist. Ärge levitage viha. Üritage muuta maailma paremaks paigaks. Ma armastan Roland Garrosi kõigest hoolimata igavesti. Kohtumine juba järgmine aasta!» kirjutas Kasatkina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles