Venemaa spordijuht ja aegade edukamaid treenereid tegi ettepaneku olümpiale selg pöörata

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ühemõtteline plakat: agressorriigi koht polegi olümpial
Ühemõtteline plakat: agressorriigi koht polegi olümpial Foto: VANO SHLAMOV

Hiljuti Venemaa sõjaväeparaadi peaproovi juhtinud Venemaa iluvõimlemise föderatsiooni president Irina Viner tegi kodumaal ettepaneku olümpiamängudest lahti öelda.

Viner leiab, et Venemaal pole olümpiamänge vaja ning tegelikult saaksid nad soovi korral ise «sõbralike riikidega» alternatiivse olümpia korraldada.

«Lapsed tegelevad praegu rohkem spordiga kui enne sanktsioonide rakendumist. Meil pole vaja olümpiat! Me võime vabalt sõprade keskis oma võistluse korraldada, kus osaleksime, näitaksime eeskuju ja võidaksime,» vahendab Sport24 Venemaa iluvõimlemise grand old lady öeldut.

Usbekistanis sündinud Vinerit peetakse aegade üheks edukamaks iluvõimlemistreeneriks. Ta on treeninud näiteks Venemaa olümpiavõitjaid Jevgenija Kanajevat, Alina Kabajevat ja Julia Barsukovat. 2015. aastal omistas Rahvusvaheline Olümpiakomitee talle tähelepanuväärsete saavutuste eest Olümpia ordeni.

Kui venelaste välja pakutud alternatiivolümpia peaks tõesti kunagi mingil viisil aset leidma, oleks kullasadu neile ilmselt tõepoolest garanteeritud. Kui lähtuda rahvusvahelisest üldsusest, piirdub Venemaa-sõbralike riikide loetelu Valgevene, Põhja-Korea, Venezuela, Kuuba ja Süüriaga.

Tõsi, tänavu mais flirtis ühes kõnes alternatiivolümpia mõttega ka riigipea Vladimir Putin, kes lisas, et tema näeks mängudel osalevat veel ka Brasiiliat, Hiinat ja Lõuna-Aafrika Vabariiki.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles