Rootsis toimub Euroopa esimene seksivõistlus: see on nagu Eurovision (9)

Postimees Sport
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Yulia Smetana / SWNS

Sel neljapäeval toimub Rootsis kõige esimene Euroopa seksivõistlus. Võistluse eestvedaja näeb suguühte arvestamist spordialana loogiliseks, kuid Rootsi spordi katuseorganisatsiooni esindaja arvates on see algusest lõpuni ajuvaba.

Võistlust korraldab Swedish Sex Federation (SSF), kelle eesmärk on teha seksist spordiala. Küsimus selles osas ei ole veel lahendatud, sest organisatsiooni esitatud taotlus saadeti eelmise aasta detsembris puudulikuna tagasi.

Rootsi spordi katuseorganisatsiooni Riskidrottsförbundetin (RF) president Björn Erikssonin rääkis, et SSFi esitatud taotlus ei olnud tehniliselt kehtiv, kuna seal olid jäetud mõned lahtrid täitmata.

Rootsi väljaanne Expressen küsis Erikssonilt, kas see mõjutaks RFi brändi maailmas, kui svenssonite maal arvestatakse seksi spordialana. Tema sõnul puudub teema osas üldine arvamus. «See on algusest lõpuni ajuvaba,» lisas ta.

SSFi president Dragan Bratic näeb asju teisiti. «Nagu igaski teises spordialas, nõuab ka seksis soovitud tulemuste saavutamine harjutamist. Seetõttu on loogiline, et inimesed peaksid ka sellel alal võistlema,» ütles Bratic Times of Indiale.

Võistlus kestab 45 minutit. Hindamisele tuleb 16 valdkonda ning südame löögisagedus. Lisaks kolmeliikmelisele žüriile saavad lõpptulemuse kujunemisele oma sõna sekka öelda ka publik, kes saavad võistlust vaadata otseülekande kaudu. Tegemist on play-off formaadiga, kus kõrgeima punktisumma saavutanud võistlejad pääsevad edasi järgmisesse vooru.

«See on nagu Eurovision,» sõnas SSFi president.

Kuus nädalat kestev võistlus toob Rootsi linna Jönköpingi inimesi eri maailmapaigust. Esindatud on muuhulgas Soome, Inglismaa, Kreeka, Hispaania, Portugal, Prantsusmaa, Itaalia ja Ukraina vahekorda astujad.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles