FOTO JA VIDEO ⟩ Lehmale otsa sõitnud Rovanperä tegi loomakaitsjale oma käitumise puust ja punaseks

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Lehmad. Pilt on illustreeriv.
Lehmad. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Eelmine reede Sardiinia MM-rallil teele jooksnud lehmale kogemata otsa sõitnud Kalle Rovanperä vastas lõpuks Elisa Aaltolale, kes ärritus pärast seda, kui märkas Rovanperä tegevust ralli neljandal kiiruskatsel.

Loomadega seotud eetilistele ja filosoofilistele küsimustele spetsialiseeruv Aaltola andis oma arvamuse teada sotsiaalmeedias, nii Instagramis kui ka Twitteris. Ta postitas pildi, mille peale oli kirjutatud: «Ära ole Rovanperä.»

Reedel, vahetult pärast juhtumit, küsis Soome portaal Ilta-Sanomat Sardiinia ralli juhtkonda kuuluvalt Antonio Turritolt, kuidas nad tegelesid autolt löögi saanud loomaga. Turrito vastas, et lehm viidi veterinaari juurde. Kui loom on halvas seisus, siis peetakse eutanaasiat tema jaoks parimaks.

Rovanperä kirjutas oma vastuse sama Instagrami postituse alla.

«Väike selgitus neile, kes ei tunne seda sporti. Õnnetu kokkupõrke korral loomaga on võistluse korraldaja ja võistlusrajal paiknevate ametnike ülesanne hoolitseda looma eest kohe pärast intsidenti. See pole võistlejate ülesanne, sest näiteks selles kohas peatumine võib põhjustada uue vahejuhtumi, kui mõni minut hiljem tuleb järgmine auto,» kirjutas Soome ralliäss Aaltola postituse alla.

Rovanperä lisas, et võistluse korraldaja saatis ellujäänud lehma juurde veterinaari ja lehma eest on nõuetekohaselt hoolitsetud.

«Me ei jäta rallis loomi teadlikult omapäi. Ja kui me sõidame suletud teedel, siis on ralliautode all kindlasti proportsionaalselt vähem loomi, kui näiteks üldises liikluses,» vastas valitsev maailmameister.

Rovanperä juhib ralli MM-sarja 25 punktiga Hyundais sõitva Thierry Neuville'i ees. Kuue sõiduga on Rovanperä kogunud 118 silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles