Aafrika riik jäi F1-etapist ilma, sest on liiga suur Venemaa sõber

Christopher Krutto
Copy
F1-etapp Kyalami ringrajal 1982. aastal.
F1-etapp Kyalami ringrajal 1982. aastal. Foto: imago sportfotodienst/Scanpix

Vormel 1 sari sihtis naasmist Lõuna-Aafrika Vabariiki, kus viimati sõideti 1993. aastal. Nüüd on sellest plaanist loobutud.

Lõuna-Aafrikas asuv Kyalami ringrada pole juba 20 aastat näinud mitte ühtegi F1-etappi ning kuigi algselt hõigati see kuningliku võidusõidusarja õiguseid omava Liberty Media tegevjuhi Greg Maffei poolt välja juba tänavuseks hooajaks, siis nüüd on plaan üldse maha maetud.

Lõuna-Aafrika Vabariigi GP toimumist vedas promootorina USAst pärit spordiinvesteeringute firma 777 ning seda toetas ka seitsmekordne maailmameister Lewis Hamilton, kes sooviks näha, et F1-sari naaseks Aafrikasse.

RacingNews365.com kirjutab, et nüüd on poliitilistel põhjustel selle pidamisest vähemalt lähitulevikus loobutud. Nimelt rääkisid allikad portaalile, et võistlusele said saatuslikuks LAVi lähedased suhted Venemaaga.

F1-sarja esindajad keeldusid kuulujutte kommenteerimast, kuid see otsus tähendab, et tõenäoliselt jääb järgmisel hooajal kalendrisse Belgia GP, mis sõidetakse legendaarsel Spa-Franorchamps’ ringrajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles