Eesti ja teised Põhjamaad nõuavad FIE-lt vehklemise EMi otsuse tagasipööramist

Ville Arike
, reporter
Copy
Kõik Tokyo olümpiavõitjad on tasapisi vehklemisrajale tagasi jõudnud Julia Beljajeva (vasakul) ja  Katrina Lehis (paremal) löövad kuu lõpus kaasa Euroopa mängude võistkondlikul turniiril, Erika Kirpu (paremalt teine) EMi ja Euroopa mängude individuaalturniiril ning Irina Embrich kõigil kolmel võistlusel. Embrichiga sama koormuse saab Nelli Differt ning Kirpuga samasuguse Kristina Kuusk.
Kõik Tokyo olümpiavõitjad on tasapisi vehklemisrajale tagasi jõudnud Julia Beljajeva (vasakul) ja Katrina Lehis (paremal) löövad kuu lõpus kaasa Euroopa mängude võistkondlikul turniiril, Erika Kirpu (paremalt teine) EMi ja Euroopa mängude individuaalturniiril ning Irina Embrich kõigil kolmel võistlusel. Embrichiga sama koormuse saab Nelli Differt ning Kirpuga samasuguse Kristina Kuusk. Foto: Tairo Lutter

Rahvusvaheline vehklemisliit (FIE) tegi eelmisel nädalal pretsedenditu käigu, teatades, et individuaalsed Euroopa meistrivõistlused peetakse 16.-18. juunil Plovdivis. Etteteatamise aeg oli sisuliselt kaks nädalat!

Esialgse plaani kohaselt tuli Vana Maailma meistrid selgitada välja kuu lõpus Krakowis peetavate Euroopa mängude raames, kuid Poola teatas varakult, et ei anna agressorriikide Venemaa ja Valgevene sportlastele viisat. Venelaste kintsu kraapiv FIE teatas seepeale, et Euroopa mängudel individuaalse EMi medaleid välja ei anta ning olümpiapunkte ei jagata. Medaleid jagatakse ja OM-kvalifikatsiooni arvestusse läheb ainult võistkonnavõistlus, kus Venemaa ega Valgevene niikuinii ei tohi osaleda.

Nõnda lühikese etteteatamisajaga EM ajas Vana Maailma vehklemisrahva tagajalgadele. Näiteks Eesti ja veel mitme teise riigi naiste tipud pidid järgmise nädala veetma Poolas laagris ja valmistuma Euroopa mängudeks. Nüüd aga lükati selle nädala lõppu EM.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles