Keset sõda Vene tippklubiga liitunud Rootsi korvpallitäht on sapine, et ei saa koondist esindada

Christopher Krutto
Copy
Jonas Jerebko.
Jonas Jerebko. Foto: Kenan Asyali/AP/Scanpix

Rootsi korvpallis kestab endiselt tüli kohaliku alaliidu ja nende suurima tähe Jonas Jerebko vahel, kes otsustas pärast Ukraina sõja puhkemist lüüa käed Moskva CSKAga. Nüüd võttis Jerebko sõna.

Jerebkole määrati Rootsi koondise esindamise keeld pärast seda, kui ta möödunud aasta märtsis lõi käed Venemaa armeeklubi Moskva CSKAga. Enam ta seal ei mängi.

«See ei ühti meie väärtustega,» sõnas Rootsi korvpalliliidu peasekretär Fredrik Joulamo toona. Lisaks seletas ta, et Jerebko peab enne koondisesse tagasi pääsemist näitama, et kahetseb tegu ja ennast sellest distantseerima.

Ometi pole Rootsi ajaloo parim korvpallur seda teinud. Rootsi iseseisvuspäeval tegi ta sapise kommentaari.

«Täna on Rootsi iseseisvuspäev. Äkki ma olen piisavalt õnnelik, et Rootsi korvpalliliit mind Twitteris jälgib,» kirjutas ta ühismeediasse ning tund hiljem tegi juba uue postituse.

«Mis algas «keeluga», on lõppenud minu nime «musta nimekirja» lisamisega Rootsi korvpalliliidu poolt. Kõrgemal positsioonil olevad inimesed ei vasta. Mõni võiks arvata, et kõik, mis ma alaliidu heaks tegin väärib vastuseid osadele küsimustele,» oli Jerebko vihane.

«See pole õige. Meie esimees Susanne Jidestedt pidas temaga natuke üle kuu tagasi maha videokohtumise, mida ta soovis. Kohtume alati Jonasega vestluseks, kui ta seda soovib,» sõnas Joulamo Rootsi rahvusringhäälingule SVT antud intervjuus.

Joulamo sõnal on Jerebkol koondisesse naasmiseks ainult üks võimalus ja selleks on tunnistada, et ta tegi CSKAga liitudes vale otsuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles