Kurikuulus võidusõit nõudis järjekordse inimelu (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Raul Torras Martinez.
Raul Torras Martinez. Foto: AFP/EDUARDO LEAL/SCANPIX

Mani saare TT mootorrattavõistlusel hukkus läbi aegade kiireim Hispaania võidusõitja Raul Torras Martinez.

Iiri meres asuval ja Muhust kaks korda suuremal Mani saare teedel ja tänavatel lookleb 60-kilomeetrine rada, mis leiab igal aastal kasutust mootorrattavõistlusteks. Neist kõige kuulsama ajalooga on Mani saare TT, mida on korraldatud 1907. aastast. Harva toimub seal võistlusi, mis ei nõuaks ühtegi inimelu.

Sel aastal kustus eluküünal kurikuulsal võidusõidul Torras Martinezil, kes oli kogenud Mani saare TT mootorrattavõistlustel osaleja. Ta oli ränkraskel võidusõidul osalenud aastast 2017 ning jõudis pidada 21 võistlust.

46-aastane võidusõitja kaotas enda mootorratta üle kontrolli võistluse viimasel ringil. Tema väljasõit oli niivõrd raske, et tema elu polnud enam võimalik päästa. Seejuures oli ta kolmeringilisel võidusõidul püstitanud eelnevalt kiireima ringiaja.

«Raul Torras Martinez oli kiireim Hispaania võidusõitja, kes kunagi TT võistlustel osalenud,» teatasid võistluse korraldajad.

Torras Martinezist sai Mani saarel toimunud võistluse 267. sportlane, kes seal elu kaotanud. Möödunud aastal kaotas seal elu koguni kuus võistlejat.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles