Ukraina poksikuulsus Ussõk: kui mul oleks relv, siis tapaksin Putini

Karl-Joosep Küngas
Copy
Oleksandr Ussõk.
Oleksandr Ussõk. Foto: Frank Augstein

Raskekaalu poksi maailmameister Oleksandr Ussõk tunnistas avameelselt, et soovib Ukrainas tehtud tegude eest mõrvata Venemaa presidenti Vladimir Putinit.

Ussõk rääkis YouTube'i kanalile Koloseumile antut intervjuus, kuidas ta käituks Venemaa presidendiga, kui tal tekiks võimalus viimasega kohtuda.

«Kui mul oleks relv, siis tapaksin ta. Kui mul poleks relva, siis kägistaksin ta surnuks. Tal poleks lihtsalt enam pääsu. Ma lihtsalt ei soovi temaga kohtuda, kuna ta pole minu jaoks enam mitte keegi. Lihtsalt üks tume koht,» lausus Ussõk.

Ukraina poksikuulsus on üks sportlastest, kes asus viivitamatult enda kodumaad Venemaa sissetungi eest kaitsma. Hiljuti avaldas endine Ukraina jalgpallur Artem Fedetsky, et Ussõk osales ka lahingus venelaste vastu.

Fedestky rääkis Ukraina saates Brutal Football, et Ussõk liitus Ukraina sõjaväega vabatahtlikult ning osales Donetski piirkonnas toimunud lahingus, kus võitles tanki peal.

Fedetsky ei täpsustanud, millal kõnealune lahing toimus, kuid tõenäoliselt juhtus see 2022. aasta kevadel, kui Ussõk vabatahtlikuna kodumaa kaitsele asus. Hiljem anti talle eriluba riigist lahkuda ning ta jätkas poksikarjääri.

Fedetsky sõnul tulistas Ussõk venelasi tankist ning okupandid avasid ka tule vastu.

Hetkel elab poksikuulsus Inglismaal. Möödunud suvel alistas Anthony Joshua ning nüüd hoiab ta IBFi, WBA, WBO ja IBO meistritiitleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles