Lappil on rõõm Hyundais Neuville'i MM-tiitlini aidata

Karl-Joosep Küngas
Copy
Esapekka Lappi.
Esapekka Lappi. Foto: Hyundai Motorsport

Esapekka Lappi avaldas WRCle antud intervjuus, et on rahul Hyundai meeskonnas teise sõitja positsiooniga.

Möödunud aasta lõpus Hyundai meeskonnaga käed löönud Lappi sai Hyundais võimaluse kihutada MM-sarjas täiskohaga. Teatavasti möödunud aastal jagas ta Toyota meeskonnas autot kaheksakordse maailmameistri Sebastien Ogier'ga.

Lappi on ennast tänavu jõuliselt tõestanud ning tõusnud viimasel kolmel ralli alati poodiumile. Samuti oli ta kõrges mängus nii Rootsis kui ka Mehhikos, ent nendes paikades lõppes võistlus avariiga.

Olgugi, et Lappi sooviks alati võidu eest heidelda, saab ta aru enda positsioonist meeskonnas. Tema kõrval on ikkagi Thierry Neuville, kes sõitnud Hyundais 2014. aastast ning belglase sõna maksab palju rohkem.

«Sellega tuleb leppida. See on osa minu tööst. Nõnda lihtsalt on. Kui sellega leppida ei suuda, siis pole sul ka töökohta,» lausus Lappi. «Thierry on siin 10 aastat olnud ja sõitnud väga edukalt. Tal on olnud võimalusi MM-tiitli eest heidelda. Nõnda oleme meie siin ka MM-tiitli eest võitlemas, ent samas ka Neuville'i aitamas. Aitame tal ja Hyundail jõuda esimese sõitjate MM-tiitlini.»

Sardiinia MM-rallil oli Lappil võimalus selgelt võidu eest heidelda ning tal lubati ka seda teha 14. kiiruskatseni. Sel hetkel katkestas võistluse liidriks olnud Ogier ja Lappil paluti jalga gaasipedaalilt tõsta, et Neuville esikohale aidata. Soomlane täitis korraldusi ning nõnda teeniti Sardiiniast kaksikvõit, kus suurema au võttis Neuville.

«Seda tuleb aktsepteerida. Muidugi tekitab tuska, et ei saanud võita, aga nii on olukord,» lausus Lappi vahetult pärast finišit. Soomlaselt uuriti ka seda, kas järgmisel etapil Keenias õnnestub tal liider olles esikoht noppida. «Oleneb, kes on minu taga,» hindas soomlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles