Kas värskelt emaks saanud suusakuninganna Johaug naaseb tippsporti?

Karl-Joosep Küngas
Copy
Therese Johaug.
Therese Johaug. Foto: AFP/CHRISTOF STACHE/Scanpix

Norras spekuleeritakse, et mullu karjäärile joone alla tõmmanud Therese Johaug on tippsporti naasmas.

Läbi aegade üheks paremaks murdmaasuusatajaks peetav Johaug lõpetas enda suurepärase karjääri 2022. aasta kevadel. Pärast seda on ta teinud tööd Norra televisioonis ning tänavu mais tõi ta ilmale lapse.

Nüüd on Norra väljaanne Dagbladet alustanud jutte, et suusakuninganna võiks tippsporti naasta. Väljaanne meenutas, et 35-aastane Johaug pole kordagi välistanud pärast sünnitamist tippsorti naasmist.

«Karjäär on praegu läbi, aga kunagi ei tea, mis tulevik toob. Seega ma ei ütle, et võiksin kunagi naasta,» lausus Johaug nädal pärast karjääri lõpetamist.

Teine Norra suusalegend andis kuulujuttudele veel hoogu juurde. «Ma usun, et tema tippsporti naasmine on võimalik. Ta on nüüd 3,5 kilogrammi kergem,» naljatas Northug. «Trondheimi rajad sobivad talle ideaalselt. Võib-olla on Johaugi naasmine täpselt see, mida murdmaasuusatamise MK-sari hetkel vajab. Me kõik loodame, et Therese suusataks järgmistel maailmameistrivõistlustel. See oleks lihtsalt uskumatult lahe,» jätkas Norra suusalegend veidi tõsisemalt.

Järgmised põhja suusaalade maailmameistrivõistlused peetakse 2025. aastal Norras Trondheimis. 

Dagbladet uuris ka praegustelt Norra koondislastelt Helene Marie Fossesholmilt ja Ingvild Flugstad Östbergilt endise kaaslase naasmise kohta. Mõlemad naised võtaksid endise tiimikaaslase avasüli koondisesse tagasi.

Johaug on ajaloo üks edukamaid murdmaasuusatajaid. Tema auhinnakapist leiab neli olümpiakulda ja 14 MM-tiitlit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles