Itaalia vutisõprade eurojackpot'i unistus on kildudeks purunemas

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Pettunud Fiorentina mängijad ja treener.
Pettunud Fiorentina mängijad ja treener. Foto: Simone Spada

Kui veel nädal tagasi unistasid Itaalia vutifännid kolmest eurotriumfist, siis praeguseks on neil alles jäänud ainult üks õlekõrs. 

Nimelt tuli Fiorentinal Konverentsiliiga finaalis tunnistada Inglismaa kõrgliigaklubi West Ham Unitedi 2:1 paremust. 

Itaallased olid küll need, kes esimesena palli võrku virutasid, kuid Luka Jovici 45+5. minuti tabamus läks VARi abil tühistamisele. Videokohtunikud sekkusid ka 61. minutil, kui fikseeritis kastis Cristiano Biraghi käemängu, mille tulemusena West Ham penalti teenis. Lööma läks Mohamed Benrahma, kes ei eksinud.

Viis minutit hiljem õnnestus Giacomo Bonaventural küll Fiorentina poolt viigistada, kuid viimane sõna jäi ikkagi West Hamile.

Käimas oli parasjagu finaali viimane minut, kui Lucas Paqueta mängis läbisöödu Jarrod Bowenile. Väravavahiga silmitsi pääsenud edurivimees ei eksinud ja tõi West Hamile nende kolmanda eurokarika. Nimelt võib klubi auhinnakapist leida veel ka UEFA Karikavõitjate karikasarja trofee (1964/65) ja Intertoto karika (1999).

Naastes pealkirjas ja juhtlõigus välja toodu juurde, siis Itaalia vutiklubid on tänavu osalised nii Meistrite liiga, Euroopa liiga kui ka Konverentsiliiga finaalis. Viimased kaks neist on praeguseks aga peetud ning tulemuseks kaks hõbemedalit: Euroopa liiga finaalis jäi AS Roma mäletatavasti penaltiseerias alla Sevillale.

Nõnda on Itaalia vutisõprade viimaseks trofeelootuseks Milano Inter, kes astub laupäeval Meistrite liiga finaalis vastu Manchester Cityle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles