Venemaa sõudjad lastakse võistlusvetele tagasi. Idanaabri alajuht kirus: võistelda saab kõigest armetu hulk sportlasi (1)

Ville Arike
, reporter
Copy
Venemaa sõudjad Vassilissa Stepanova (vasakul) ja Jelena Orjabinskaja võitsid Tokyo olümpial hõbemedali üksikaerulisel kahepaadil. Kui nad sõjaväega seotud klubisse ei kuulu, on nad ühed vähesed, kes ilmselt peagi taas võistelda saaksid.
Venemaa sõudjad Vassilissa Stepanova (vasakul) ja Jelena Orjabinskaja võitsid Tokyo olümpial hõbemedali üksikaerulisel kahepaadil. Kui nad sõjaväega seotud klubisse ei kuulu, on nad ühed vähesed, kes ilmselt peagi taas võistelda saaksid. Foto: Kimimasa Mayama/Epa/Scanpix

Järgmise rahvusvahelise spordialaliiduna teatas maailma sõudeliit (World Rowing) agressorriikide Venemaa ja Valgevene sportlaste taaslubamisest rahvusvahelistele võistlustele. Venelastel on aga, nagu viimasel ajal ikka, rohkem kurtmist kui rõõmu.

World Rowing lähtus Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) märtsikuisest soovitusest lubada venelasi-valgevenelasi võistlema individuaalaladel ja neutraalses staatuses. Oma kodulehel avaldatud teates rõhutas World Rowing, et iga võistelda sooviva sportlase osas teostatakse hoolikas taustakontroll, veendumaks, et nood pole kuidagi seotud Ukrainas toimuva sõjaga (ehk siis ei kuulu Venemaa sõjalistesse struktuuridesse) ega toeta sõjategevust, lisaks peab kõik korras olema antidopinguteemal.

World Rowing rõhutas, et võistlema pääseb limiteeritud arv Venemaa ja Valgevene sõudjaid ainult teatud võistlusklassides. Samas lubatakse venelased–valgevenelased veele ka septembris Belgradis peetaval MMil.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles