Ronaldo ja Benzema on alles algus! Saudi Araabias unistatakse ulmelisest vutitasemest

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Cristiano Ronaldo oli esimene tippmängija, kes Saudi Araabia klubiga liitus. Aga kaugeltki mitte viimane...
Cristiano Ronaldo oli esimene tippmängija, kes Saudi Araabia klubiga liitus. Aga kaugeltki mitte viimane... Foto: Ahmed Yosri/Reuters/Scanpix

Kõigepealt viiekordne maailma parim jalgpallur Cristiano Ronaldo, siis viimatine Ballon d’Ori laureaat Karim Benzema. Saudi Araabia vutiklubid on konksu otsa saanud pirakad kalad, aga põhimõtteliselt kasutatakse neid söödana.

Enam kui 35 miljoni elanikuga Lähis-Ida maa tegi jalgpalliturul kõva avalduse 2021. aasta oktoobris. Sealne Public Investment Fund (PIF) ehk suveräänne riiklik investeerimisfond soetas Inglismaa kunagise tipp-, aga viimasel ajal keskmike sekka kuulunud klubi Newcastle Unitedi. Tänavu jõuti enam kui kahe kümnendi pikkuse pausi järel Inglismaa kõrgliigas ehk Premier League’is nelja parema hulka ning lunastati pääse Meistrite liigasse.

Kolm nädalat hiljem läks käima LIV-nimeline golfiliiga, mis hakkas pakkuma konkurentsi tuntud PGA-tuurile. Suure auhinnarahaga meelitati oma rongile mitmed tipptegijad. «Ala on olnud 54 aastat kinni ühes kastis,» hüüdis sarja tegevjuht Greg Norman justkui päästjana. Projekti taga oli PIF.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles