Normaalne Soome suveõhtu oli Jamaica sprinteri jaoks «nii külm»

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Jura Levy.
Jura Levy. Foto: Kuvatõmmis Jura Levy Instagrami kontolt

Kolmapäeva õhtul toimus Kesk-Soomes kergejõustikuvõistlus Jyväskylä GP. Italehti kirjutab, et termomeeter näitas 17 soojakraadi, aga Jamaicast tulnud sprinteri jaoks oli see kõike muud kui soe.

«Siin on nii külm, ma ei ole sellega harjunud. Isegi, kui see on minu teine kord Soomes,» rääkis jamaicalanna Italehtile.

Kolmapäeva hilisõhtul Kesk-Soome «pakasesse» jõudnud jooksja rääkis, et päike loojub Soomes uskumatult hilja ning ööd on väga valged. «Kuidas see võimalik on? Väga raske on magada,» lisas ta.

Viimastel aastatel on Levy karjäär veerenud allamäge. Kolmapäevasel võistlusel Jyväskyläs oli Levy kolmas (11,58). 100 m jooksu võitis Soome sprinter Lotta Kemppinen (11,43).

«Ma olen Euroopas võistlusturneel, et olla valmis Jamaica meistrivõistlusteks. Minu ainus eesmärk on jõuda 2024. aasta OMil. Selleks ma siin praegu treeningi,» rääkis välejalg.

Teine jamaikalane O'Shane Bailey võitis meeste 100 m jooksu ajaga 10,28. Esimest korda Soomes käinud sprinter oli meie põhjanaabrite ilmast samuti üllatunud. «Arvasin, et siin on väga külm, aga tegelikult polnud nii jahe midagi.»

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles