VIDEO ⟩ Maailma üks paremaid suusahüppajaid elas üle hirmuäratava kukkumise

Christopher Krutto
Copy
Foto: Kuvatõmmis videost

Norra suusahüppetäht Halvor Egner Granerud elas Lillehammeri hüppemäel üle verdtarretava kukkumise ning viidi haiglasse.

Teisipäeval hüppas Granerud Lillehammeris, kuid ühel hüppel kaotas ta keset lendu suusa ning prantsatas kunstmuru peale pikali ning libises mäest alla.

«Ma mäletan, et mu parem suusk kadus, mäest alla libisemist ma ei mäleta. Ma ei tea, kas mul läks adrenaliinist pilt mustaks või läks mul lihtsalt pilt eest,» rääkis Granerud Norra rahvusringhäälingule NRK.

Kuigi Granerud andis intervjuu karkudel, siis enda sõnul ta väga tõsiselt vigastada ei saanud. Küll on 27-aastane sportlane mures eesootava hooaja pärast.

Uuest hooajast hakkavad suusahüppajad võistlema kombinesoonidega, mis on praegustest kitsamad ja väiksemad. See tähendab, et kandvat pinnast on lennu ajal vähem ning varasemate pikkuste kättesaamiseks tuleb hüpata suurema hooga.

«Kaugele hüppamine on muutunud ohtlikumaks. Meil peab olema rohkem kiirust, rohkem kõrgust ja maandume kõvemalt, et samad pikkused kätte saada. Ma ei ole selle üle väga õnnelik. Ma soovin, et see oleks mulle võimalikult turvaline, et saaksin võimalikult palju hüpata,» rääkis mullune MK-sarja üldvõitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles