Rovanperä nõuab FIA-lt tegusid: tunnen fännidele kaasa (1)

Christopher Krutto
Copy
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä Foto: Luca Barsali / ZUMAPRESS.com /Scanpix

Autoralli MM-sarjas on kerkinud suureks probleemiks pühapäevane võistluspäev, kus tihtipeale erilist võidusõitmist enam ei nähta. Probleemi asjus võttis sõna ka valitsev maailmameister Kalle Rovanperä.

Pühapäevaseks võistluspäevaks on tavaliselt paremusjärjestus enam-vähem paika loksunud ning reaalselt on sõitjatel püüda vaid punktikatselt teenitavat kuni viit lisapunkti. Kuna pühapäeviti pole ka rehvivahetustsooni, sõidetaksegi tavaliselt rahulikult, et säästa autode jalavarje punktikatseks.

«Probleemi saaks väga lihtsasti lahendada, kui anda kõigile enne punktikatset neli uut rehvi. See ei nõuaks palju. Siis saaksid kõik hommikusi katseid korralikult sõita ja pealtvaatajatel oleks midagi vaadata,» ütles Rovanperä intervjuus rallit.fi-le.

«Isegi kui võidusõiduks ei lähe, saaks sõita normaalse kiirusega, et leida punktikatseks tunnetust. Tihti on laupäevaõhtuks seis selge ja kui tiimikaaslased on üksteise järel, siis jääbki seis nii,» jätkas Toyota piloot.

Rovanperä on praegustes reeglites pettunud, sest inimesi ei huvita miljon eurot maksvad autod, mis ei sõida kiiresti.

«On päris selge, et FIA (rahvusvaheline autoliit – toim) peaks tegema punktikatseks uued rehvireeglid. Ralli lõppu üks rehvivahetustsoon lisada ei oleks suur kulu. Portugalis oli olukord täpselt sama kui Sardiinias. Tunnen fännidele kaasa,» lõpetas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles