VIDEO ⟩ Austrias võisteldakse maailma «kõige julmemal» spordialal

Tõnis Grepp
, Suvereporter
Copy
Andrea Mayr finišijoone ees.
Andrea Mayr finišijoone ees. Foto: Kuvatõmmis Innsbruck Tourism Twitteri kontolt.

Praegu toimub Austrias Stubais mäe- ja rajajooksu MM. Rahvusvaheline kergejõustikuliit (WA) on tembeldanud spordiala, kus võistlejad jooksevad üles järsu mäekalda, maailma kõige julmemaks alaks. 

Üle seitsme kilomeetri pikkuse distantsi jooksul oli kõrguste vahe üle 1000 meetri. Enne finišit oli Elferspitzi mäe tipus nõlvakalle kõige hullemal juhul kuni 40 protsenti.

«See jooks võtab lihtsalt igavesti aega,» kirjeldas Grayson Murphy USAst, kes sai naiste hulgas pronksi.

Võistluse võitja, austerlanna Andrea Mayr läbis distantsi 48 minuti ja 17 sekundiga. 43-aastane Mayr, kes esindas oma riiki kergejõustiku MMil 3000 m tõkkejooksus ja OMil maratonis, võitles kuldmedali duellis keenialanna Jeruto Kisangiga.

Kodupubliku lemmiku spurt võistluse otsustaval hetkel oli nii võimas, et Kisang murdus ja pidi suure osa viimasest kilomeetrist kõndima.

Mäejooksu võistlustel saab publik sportlasi lähedalt jälgida. Mayr sõnas, et ta sai just tänu kodupubliku toetusele kulla. «Viimasel kolmel minutil oli lärm minu ümber eriti vali, ma ei kuulnud enda hingamiski. See aitas võistluselt pingeid ära võtta,» lisas mäejooksu maailmameister.

Video, kuidas Kisang ülesmäge jookseb:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles