Sportlane planeeris oma surma. Aga siis kõik muutus!

Postimees Sport
Copy
Lisa Nordström Green.
Lisa Nordström Green. Foto: Kuvatõmmis Lisa Nordtröm Greeni Instagrami kontolt

Rootslanna Lisa Nordström Green rääkis Rootsi väljaandele Expressen, et bowling aitas tal mustast august välja tulla ning enesetapumõtted eemale peletada.

28-aastane Green ütles Expressenile, et koolikiusajad võtsid ta sihikule ja solvasid pidevalt valusate kommentaaridega. «See muutus järjest hullemaks. Ma olin kiusajatele kerge sihtmärk, sest olen vaimse puudega.»

Rootslanna tundis kolm või neli aastat tagasi, et on jõudnud ummikusse. Ta otsis internetist teavet erinevate enesetapumeetodite kohta ning pani kokku hüvastijätukirja.

«Sinna kirjutasin, miks ma seda tegin, et keegi ei peaks juhtunu pärast süümepiinu tundma. Samuti planeerisin, millist matust ma sooviksin. Ükski minu kiusaja poleks olnud sinna kutsutud,» lisas Green

Intervjuus on ta tänulik bowlingule, mis aitas kohutavatest mõtetest pääseda. Ta on bowlingut harrastanud alates kuuendast eluaastast ning ütles, et on selle mängimisest sõltuvuses ja armastab seda spordiala tohutult.

Rootslanna rääkis, et praegu läheb tal suurepäraselt. «Mul ei ole ärevust. Ma olen oma enda iidol. Ma julgen enda eest seista ja näidata, et olenemata diagnoosist saab kõrgele sihtida. Loodan, et saan olla eeskujuks vaimse tervise probleemidega inimestele ja neile, kes ennast häbenevad,» sõnas ta

Parabowlingu mängija Green osaleb Rootsi võistkonna säravaima tähena juuni keskpaigas Berliinis toimuval eriolümpial. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles