Kristin Kuuba võitis turniiri Taanis, Eesti naispaar Leedus

Toimetas Ville Arike
Copy
Kristin Kuuba pidas teises ringis väga tulise ja tasavägise mängu, mille suutis enda kasuks kallutada.
Kristin Kuuba pidas teises ringis väga tulise ja tasavägise mängu, mille suutis enda kasuks kallutada. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti esireket Kristin Kuuba (BWF 54.) võitis Taanis Hillerødis peetud sulgpalli Challenge-taseme maailma edetabeliturniiri. Veidi lahjema kategooria võistlusel Leedus Panevežyses said paarismängus esikoha Kati-Kreet Marran ja Helina Rüütel.

Marran ja Rüütel olid küll esimese asetusega, kuid alates poolfinaalist tulid vastu Indoneesia paarid, kelle mängutase on edetabelikohast reeglina kõrgem. Mõlemas kohtumises suudeti kolmegeimilise võitluse järel võit koju jätta.

Eriti pingeline oli finaal Meisa Rizka Fitria ja Maulida Aprilia Putri vastu. Eestlannad kaotasid esimese geimi 18:21, kuid suutsid teise enda kasuks kallutada 23:21. See murdis vastased, otsustava geimi võitsid Marran ja Rüütel juba 21:7. Mäng kestis tund ja 12 minutit.

Taani turniiri mängud

Finaal:

Kuuba kaotas 20-aastase Indoneesia esindaja Komang Ayu Cahya Dewi (BWF 62.) vastu avageim 16:21 ning oli teiseski 7:10 taga, kuid seejärel õnnestus tal mängu pööre tuua. Eestlanna ronis esmalt aegamisi 14:14 viigini, misjärel lõpetas geimi võimsa spurdiga, võites selle 21:16. 

Otsustav geim kujunes juba Kuuba jõudemonstratsiooniks: eestlanna pääses kärmelt 5:0 ja 9:1 ette, misjärel hoidis edu lõpuni, võites lõpuks 21:10.

Poolfinaal:

Nelja parema hulgas teig Kuuba sotid selgeks Taiwani esindaja Huang Yu-Hsuniga (BWF 61.), kellele ta oli sel hooajal varem kaks korda kaotanud. Täna võitis Kuuba 21:14, 21:10 ning finaalis on ta vastane 20-aastane Indoneesia sportlane Komang Ayu Cahya Dewi (BWF 62.).

Hillerødi sulgapalliturniir on ka Pariisi olümpia valikturniiri. Kuubal on Taanis edetabelisse kogutud 3400 punkti, finaali võitmine kergitaks saldo 4000 peale.

Veerandfinaal:

Kaheksa parema hulgas selgitasid Kuuba ja taanlanna Julie Dawall Jakobsen parima europlanna sel turniiril. Veel olid konkurentsis neli Indoneesia, üks Taiwani ja üks Kanada mängija.

Veerandfinaal Kuuba ja kodupubliku tuge nautinud Jakobseni vahel oli pingeline. Eesti esireket kaotas tasavägise avaseti 19:21, ent suutis teise vaatuse 21:14 enda kasuks pöörata. Otsustavas setis haaras taanlanna juhtohjad ning oli veel 18:15 juhtimas. Seejärel tegi Kuuba 5:0 vahespurdi ning võitis viimase vaatuse 21:19.

Avaringid:

Esimeses ringis oli Kuuba kindlalt 21:16, 21:12 üle Prantsusmaa esindajast Anna Tatranovast. Seejärel astus vastu Taiwani mängija Liang Ting Yu, kes maailma edetabelis asub küll 72. kohal, kuid kelle tegelik mängutase on oluliselt kõrgem. Näiteks eelmisel suvel jõudis ta kodumaal peetud tugeval turniiril veerandfinaali, alistades teel sinna maailma veerandsaja parema hulgas oleva mängija.

Kuuba ja Liang esitasid põneva ja nauditava, aga ka kõrgetasemelise partii. Kuuba jäi avageimi lõpu eel taha 16:19 ja 17:20, kuid säilitas külma närvi, jõudis seisuni 20:20 ja võitis geimi 25:23. Ka teine geim möödus tasavägiselt. Liang pääses siin ette 16:12, ent seejärel noppis Kuuba kuus punkti järjest, võitis selle geimi 22:20, mängu 2:0 ja jõudis kolmandasse ringi. Mäng kestis 50 minutit, mida on kahegeimise heitluse kohta palju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles