Naudingut taga ajanud Rovanperä võistlus lõppes leekidega

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Kalle Rovanperä (parempoolses autos) mullusel Iirimaa EM-etapil.
Kalle Rovanperä (parempoolses autos) mullusel Iirimaa EM-etapil. Foto: Sebastian Marko / Red Bull Content Pool

Valitsev autoralli maailmameister Kalle Rovanperä sõidab ka drifti ning oma kõrvalalaga tegeleb ta eeskätt naudingu pärast. Praegu Rootsis toimuval EM-etapil langes soomlane konkurentsist 32 parema hulgas.

Eile kvalifikatsioonis tervelt 89 punktiga neljanda koha teeninud Rovanperä kohtus esimeses ringis kodupubliku ees driftiva Viktor Wettemargiga, kuid ei saanud rootslasele võitlust anda, sest tema auto ütles üles.

Meie põhjanaaber selgitas otseülekandes, et tema mootor lakkas juba esimeses kurvis jõudu andmast. Mehaanikud andsid küll endast parima, kuid Rovanperä autot ei õnnestunud mõne minutiga korda teha.

Sealjuures märkis Rovanperä, et tema auto läks peaaegu põlema. Pardakaameravideo näitas, et soomlase Toyota Supra armatuurlaua alt oli veidi näha leeke.

Kuigi Rootsis läks Rovanperäl driftimine tulemuse ja naudingu mõttes aia taha, saab ta õige pea taas EM-sarjas kätt proovida. Järgmine etapp peetakse 7.-8. juulini Soomes PowerParkis.

Muide, Eesti driftisõbrad said 32 parema hulgas rõõmustada, sest Kevin Pesur alistas tšehhi Michal Reicherti ja kohtub järgmises ringis just Wettemargiga. Oliver Randalu kaotas jaapanlasele Naoki Nakamurale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles