Sõjakirves on maha maetud. Ogier: rivaliteet sai läbi (2)

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Sébastien Ogier
Sébastien Ogier Foto: Tom Banks / ToyotaGazooRacing

Prantsusmaa rallilegendid Sébastien Ogier ja Sébastien Loeb olid kunagi suured rivaalid, kuid nüüd on vaenukirves maha maetud ja Ogier’ sõnul on rivaliteet lõppenud.

Saksamaa portaalile Formel1.de saksa keeles (Ogier' abikaasa Andrea Kaiser on Saksamaalt – H. L) intervjuu andnud kaheksakordne maailmameister sõnas, et kuigi vastasseis Loebiga oli kohati mitmes mõttes raske, tunneb ta nüüd uhkust, et kaks prantslast võitsid 17 MM-tiitlit: tema kaheksa ja Loeb üheksa.

Ogier ja Loeb sõitsid veidi üle kümne aasta tagasi koos Citroëni tehasetiimis. «Olin toona noor ja vahel liiga kärsitu. Tahtsin mõnikord liiga palju. See polnud poliitilises mõttes mu karjääri parim aeg, kuid õppisin ülejäänud karjääriks sellest palju. See on ka põhjus, miks meenutan [rivaliteeti] vaid positiivselt,» rääkis Ogier.

Kired lõid kõige eredamalt lõõmama 2011. aasta Saksamaa rallil, kus Ogier ja Loeb olid väga kiired, aga Citroën palus, et nad ei hakkaks omavahel võidu kihutama. Meeskond eelistas, et liidrikohta hoidnud Loeb võidaks ralli.

Mõistagi polnud Ogier tiimikäsklusega rahul, aga ta neelas uhkuse alla ning austas seda. Rallijumal tegi talle aga kingituse, kuna Loebil läks laupäeva viimasel katsel rehv puruks ning ta kaotas seetõttu parasjagu aega. Piisavalt, et Ogier saaks pjedestaali kõrgeimale astmele tõusta ja võita.

Too hooaeg oli ka esimene, mil Ogier võitles tõsiselt MM-tiitli nimel. Ta lõpetas hooaja kolmandana, kaotades eelviimase ehk kaheksanda trofee võitnud Loebile 26 punkti. Kahe kange vahele jäi soomlane Mikko Hirvonen, kes kogus võitjast kaheksa silma vähem.

Ogier meenutas intervjuus, et õppis Loebilt palju ning temaga ühes tiimis sõitmine oli suurepärane võimalus. «Muidugi võinuks mõni asi paremini minna. Mul polnud siis piisavalt kogemust ning see oli ka kõige suurem murekoht, kuna rallis on see väga-väga suur eelis.»

Ogier kordas intervjuus ka seda, miks pole Loebi rekordite ülelöömine talle oluline. «Minu prioriteedid on nüüd teistsugused, tahan elu nautida.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles