Autsaider võitles vägevalt, aga Świątek on jätkuvalt Pariisi kuninganna

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Iga Świątek tänavuste Prantsusmaa lahtiste finaalis.
Iga Świątek tänavuste Prantsusmaa lahtiste finaalis. Foto: Matthieu Mirville/Dppi/Zumapress.com/Scanpix

Tennisehooaja teine suure slämmi turniir Prantsusmaa lahtised on lõpusirgel. Naiste üksikmängu finaalis alistas Iga Świątek (WTA 1.) 6:2, 5:7, 6:4 Karolína Muchová (WTA 43.).

Poolatar oli teises setis peal 3:0 ja tundus, et võit on vaid vormistamise küsimus. Muchová võitles aga edasi, läks 5:4 juhtima ning ta servis setivõidu nimel. Świątekit see ei heidutanud, sest ta murdis olulisel hetkel vastase pallingu. Muchová vastas järgmises geimis samaga ning eduseisus 6:5 ei loovutanud ta oma servigeimi.

Kolmandas setis toimusid otsustavad sündmused vaatuse lõpus. Świątek murdis Muchová 4:3 eduseisul tema pallingu ning suutis tasavägises järgmises geimis hoida oma servi. Kümnendas geimis tegi Świątek teise järjestikuse murde ja kindlustas turniirivõidu.

Huvitav on märkida, et Świątek on profikarjääri jooksul võitnud nüüd 54 saviliival peetud kohtumist, kui ta on esimese seti võitnud. Poolatar on saanud vaid ühe kaotuse ning see tuli neli aastat tagasi Prahas just Muchová vastu.

Alates 2022. aasta 4. aprillist maailma esireketi troonil istuv Świątek on nüüd võitnud neli suure slämmi turniiri, millest kolm on tulnud Pariisis: lisaks tänavusele triumferis ta Roland Garrosi väljakutel 2020. ja 2022. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles