Eesti autosportlane tegi Euroopa tipus karjääri parima tulemuse

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Kevin Pesur.
Kevin Pesur. Foto: Carolin Stalmeister

Rootsis toimuval drifti EM-etapil näitas väga head minekut Kevin Pesur, kes jõudis esimest korda nõnda kõrgel tasemel kaheksa parema hulka.

Kvalifikatsioonis 20. koha saanud Pesur kohtus sõelsõitudes esmalt tšehhi Michal Reicherti ja seejärel võistlusele vabapääsme saanud rootslase Viktor Wettemargiga. Muide, kodupubliku lemmik lülitas konkurentsist autoralli valitseva maailmameistri Kalle Rovanperä, ehkki tõele au andes maksis soomlasele võiduvõimaluse katki läinud mootor, mitte sõiduviga või Wettemargi hea esitus.

Wettemargi vastu oli Pesur selgelt parem ja kaheksa parema hulgas tuli vastu Jakub Przygoński. Vastasseis läks eestlase jaoks aga kiiresti aia taha, sest esimese sõidu alguses sõitis Pesur poolaka auto vastu ning seejärel rajalt välja.

Kohtunike hinnangul oli kokkupõrkes süüdi Pesur, kes sõitis õigusemõistjate jaoks olukorras selgelt liiga kiiresti. Sealjuures ei lubatud Pesurit paari teises sõidus starti, kuna tema parem tagumine rehv läks katki.

Reeglid näevad ette, et kui rehvipurunemine toimub sõitja süül, siis ei saa seda kahe sõidu vahel vahetada ning kohtunikul on võimalik turvalisusele viidates sõitjat starti mitte lubada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles