Kolmandat korda Meistrite liiga võitnud Guardiola: see oli otsekui tähtedesse kirjutatud

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Pep Guardiola.
Pep Guardiola. Foto: IMAGO/Moritz Mueller

Pep Guardiolast sai laupäeva õhtul kolmekordne Meistrite liiga võitjatreener, kui ta tüüris Manchester City 1:0 võiduni Milano Interi vastu.

Kuigi kohtumise eel peeti Cityt selgeks favoriidiks, siis tegelikult tuli inglastel finaalis isegi rohkem kaitsetööga tegeleda. Lisaks oli neil korduvalt ka õnne: pall käis ära nende väravalatis, korra klaariti joonelt ning korra suutsid Interi mehed ise tühja väravasse teel olnud palli «klaarida». Sestap tunnustas juhendaja pärast triumfi esimese asjana vastast.

«Õnnitlused Interile, kes oli suurepärane. Praegu ütlen seda võitjana, aga ütleksin seda ka kaotuse korral. Nad väärisid täielikult finaalis olemist. See võistlus on nii tihe, justkui mündivise! Kohtumine võinuks lõpuks vabalt viiki jääda ja lisaajale minna, kuid samamoodi võinuks [Phil] Foden vahepeal seisuks 2:0 teha,» vahendab Sport Mediaset hispaanlase öeldut.

«See oli otsekui tähtedesse kirjutatud, et nüüd on meie kord [Meistrite liiga võita]. Saime hakkama unikaalse saavutusega,» viitas ta kolmikvõidule ehk Inglismaa meistritiitlile, karikavõidule ja Meistrite liiga trofeele.

«Olen õnnelik: kui oleme varem favoriidina finaalile vastu läinud, tabas meid katastroof,» jätkas Guardiola ning lisas. «Me ei taha võita Meistrite liigat ja siis kaduda. Tipus tuleb püsida kogu aeg.»

Ühtlasi tänas juhendaja City klubi spordidirektorit ja tegevjuhti, et nad jätkuvalt temasse usuvad. «Kõik teised oleksid mu juba ammu vallandanud: nii paljud klubid hävitavad triumfi jahtides ise enda projekte.»

Guardiola on peatreenerina nüüdsest kolmekordne Meistrite liiga võitja. Tema eelmises kaks triumfi – 2009 ja 2011 – tulid Barcelonaga.

Kolm võitjakarikat on ajaloost ette näidata ka Zinedine Zidane'il (Madridi Real) ja Bob Paisley'l (Liverpool), vastavat nimistut troonib aga Carlo Ancelotti, kes AC Milani ja Madridi Realiga võitnud Meistrite liiga neli korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles