Tippmarki korranud Eesti kergejõustikutalent jäi USA üliõpilasmeistrivõistlustel esimesena medalita

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Lilian Turban.
Lilian Turban. Foto: Tairo Lutter

Austinis Texases toimunud USA üliõpilasmeistrivõistlustel näitas eestlastest head minekut ka kõrgushüppaja Lilian Turban.

Hawaii ülikoolis tudeeriv Turban alustas võistlemist 1.73 pealt ning ületas nii algkõrguse kui ka kaks järgnevat kohe esimesel katsel. 1.84 peal tabas teda esimene tagasilöök, kuid teisel katsel alistus seegi. 

Seejärel seati latile 1.87, millest Turban oli varem küll sisetingimustes üle lennanud, kuid väljas oli tema tippmargiks 1.85. Esimesed kaks katset kõrgusel ebaõnnestusidki, kuid kolmandal katsel lendas 21-aastane eestlanna latist üle.

Turbaniga koos suutsid seda veel kolm võistlejat, kuid meie neiu õnnetuseks õnnestus konkurentidel seel varem, mistõttu oli just tema esimesena poodiumilt väljas. 

Seejärel seati latile juba 1.90, mis jäi nii Turbanile, Elena Kulichenkole kui ka Lamara Distinile alistamatuks, kuid eelmistest kõrgustest tulenevalt jäi just eestlanna medalita. 

Olgu öeldud, et üks medal siiski Eestimaale rändas: nimelt krooniti Pippi Lotta Enok USA üliõpilasmeistriks naiste seitsmevõistluses.

Kõrgushüppes krooniti NCAA meistriks aga Charity Griffith, kes läks lisaks 1.90-le üle veel ka 1.93st. Teine oli Lamara Distin (1.87) ja kolmas Elena Kulichenko (1.87).

NCAA naiste kõrgushüpe.
NCAA naiste kõrgushüpe. Foto: NCAA

ületas kuni 1.81ni kõrguseid esimesel katsel

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles