Argentina vutitäht liitus eksklusiivse klubiga, mille uks jäänud suletuks nii Messile kui ka Ronaldole

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Julián Álvarez suudlemas Meistrite liiga trofeed.
Julián Álvarez suudlemas Meistrite liiga trofeed. Foto: Paul Terry/Sportimage/Cal Sport Media/SCANPIX

Kuigi Argentina koondislane Julián Álvarez jälgis jalgpalli Meistrite liiga finaalmängu pingilt, kirjutati tema nimi lõpuvile kõlades ajalooraamatutesse.

Nimelt sai Manchester City mängumehest alles kümnes mängumees, kes samal hooajal saanud pea kohale tõsta nii Meistrite liiga võidukarika kui ka jalgpalli MM-trofee.

Esimesena said säärase saavutusega hakkama kuus sakslast. Sepp Maier, Paul Breitner, Hans-Georg Schwarzenbeck, Franz Beckenbauer, Gerd Müller ja Uli Hoeneß krooniti kõik 1974. aastal Müncheni Bayerniga Vana Maailma tšempioniks. Seitse nädalat hiljem riputati neile Saksamaa koondise ridades kaela ka MMi kuldmedal.

Hiljem on eksklusiivse klubiga liitunud veel Christian Karembeu (1998. aastal Madridi Real ja Prantsusmaa koondis), Robert Carlos (2002. aastal Madridi Real ja Brasiilia koondis), Raphaël Varane (2018. aasta Madridi Real ja Prantsusmaa koondis) ning nüüd ka Álvarez.

Mis puudutab pealkirjas välja toodud Lionel Messit ja Cristiano Ronaldot siis... Messi auhinnakapist võib mõistagi samuti leida mõlemad kuldmedalid, kuid need pole teenitud samal hooajal. Ronaldo saab hoobelda küll viie Meistrite liiga võitjamedaliga, kuid MMil on ta Portugaliga parimal juhul tulnud neljandaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles