Vene hokitäht Aleksandr Ovetškin sai Putinilt suure au osaliseks

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Aleksandr Ovetškin ja Vladimir Putin.
Aleksandr Ovetškin ja Vladimir Putin. Foto: Instagram @aleksandrovechkinofficial

Venemaa president Vladimir Putin otsustas tunnustada riigi suurimat hokitähte Aleksander Ovetškinit tänukirja ja aumärgiga.

Nimel jagas meie idanaabri riigipea selle nädala alguses autasusid ning paljude teiste seas otsustas ta sportlike saavutuste, Venemaa spordi populariseerimise ja aktiivse osalemise eest riigi kehakultuuri arendamisel esile tõsta ka Ovetškinit.

37-aastane Ovetškin on teada-tuntud Putini toetaja. Põhja-Ameerika jäähokiliiga NHLi üks suuremaid staare on Ukrainas toimuva valguses aga hoidunud sõja teemal sõna võtmast. 

«Ütleksin, et olukord on keeruline,» lausus ta mullu veebruaris, päev pärast sõja puhkemist. «Mul on palju sõpru nii Venemaal kui ka Ukrainas. Raske on näha järjekordset sõda. Loodan, et see saab varsti läbi ja kogu maailmas algab rahu.»

Sõda-rahu teljel võttis Ovetškin selle hoolikalt kalkuleeritud vastusega seega justkui sisse koha rahu poolel, ent oma riigipeast rääkides, kes sõjalist konflikti alustas, ta nõnda konkreetselt ei kõnelenud. «Jah, ta on mu president. Aga ma pole poliitik. Olen sportlane,» jätkas ta sõnu otsides vastamist. «Nagu ütlesin, siis loodan, et see kõik lõppeb varsti. Olukord on mõlemale poolele keeruline. Minul pole siin midagi teha.»

Kui hokimehelt seejärel küsiti, kas ta toetab Venemaad nende tegemistes, rõhutas Ovetškin uuesti, et tema ei saa Euroopas toimuvat kuidagi juhtida. «Ma olen venelane. See on midagi, mida ma ei saa kontrollida. See pole minu kätes. Ma loodan, et see lõppeb peagi ja rahu saabub mõlemas riigis. Mina ei kontrolli seda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles