Guardiola sai hakkama saavutusega, mida polnud keegi varem suutnud

Karl-Joosep Küngas
Copy
Pep Guardiola.
Pep Guardiola. Foto: AFP/Franck Fife/Scanpix

Manchester City jalgpalliklubi võitis eile hilisõhtul enda ajaloo esimese Meistrite liiga trofee ning kindlustas sellega kuldse kolmikvõidu. Selle kõige arhitekt oli peatreener Pep Guardiola, kes sai hakkama ajaloolise saavutusega.

Manchester City võitis tänavu peaaegu kõik tähtsamad karikad, mis neil üldse võimalik oli. Nad krooniti esmalt Inglismaa meistriteks, seejärel alistati kohaliku karikasarja finaalis Manchester United 2:1 ning kõige krooniks triumfeeriti ka Meistrite liigas. Tegemist oli 10. korraga, kui Euroopa klubijalgpallis suudetud kuldse kolmikvõiduga hakkama saada.

Guardiola läheb aga ajalukku esimese peatreenerina, kes suutnud Euroopas kahel korral kolmikvõidu realiseerida. Lisaks tänavusel hooajale sai Hispaania jalgpallitreener sarnase saavutusega hakkama ka 2009. aastal, mil ta juhendas FC Barcelonat.

Korra on enda meeskonna kolmikvõiduni viinud nii Jock Stein (Glasgow Celtic), Stefan Kovacs (Amsterdami Ajax), Guus Hiddink (Eindhoveni PSV), Sir Alex Ferguson (Manchester United), Jose Mourinho (Milano Inter), Jupp Heynckes (Müncheni Bayern), Luis Enrique (FC Barcelona) ja Hansi Flick (Müncheni Bayern).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles