Norra politsei kinnitas kadunud laskesuusataja surma

Karl-Joosep Küngas
Copy
Leinaküünal
Leinaküünal Foto: Madis Veltman

19. märtsil kadus Norras laskesuusataja Eivind Sporaland. Norra politsei leidis möödunud nädalal Balbergkampenis surnukeha ning nüüd kinnitati, et tegemist oli Sporalandiga.

Surnukeha leiti Balbergkampenis ning ta vastas Sporalandi tunnustele. Seejuures sai politsei vihje ühelt matkajalt, kes leidis mehe elutu keha. «Tal olid rasked peavigastused ja purunenud roided. Sellised vigastused tekivad, kui kõrgelt alla kukkuda,» teatas juhtumit uurinud Ragnhild Ouren Norra väljaandele Oppland Arbeiderblad.

Oureni sõnul venisid otsingud nõnda pikaks, kuna tegemist oli lumise alaga, kui laskesuusataja kaduma läks. Samuti segas otsimist tugev lumesadu järgnevatel päevadel. «Seal polnud võimalik lõpuks isegi kõndida,» lisas uurija.

Politsei ei kahtlusta, et tegemist võinuks olla mõrvaga.

Mai alguses rääkisid Sporalandi vanemad, et nende poeg oli vaimselt haige. Nüüd selgitas olukorda lähemalt ka tema vend Erik. «Eivind, mu vennas, jäi ootamatult haigeks. Ta viidi ka haiglasse, kus ta saadeti kahe unetabletiga koju. Järgmisel päeval oli ta juba kadunud. Politsei leidis ta 1. juunil umbes 100 meetrit Balbergkampeni kiigest,» lausus Eivind sotsiaalmeedias, kus selgitas, et hetkel pole laekunud informatsiooni, kuidas tema vennal vigastused tekkisid.

«See oli Eivindi elu lõpp, aga ta polnud selline. Ta oli minu jaoks vennas. Vend, kes võttis enda väiksema vennase endaga sõprade juurde. Mitmed nendest said ka minu sõpradeks. Ta oli vend, kellega vaatasin koos telesaateid. Ta oli vend, kes minu eest hoolitses. Inimene, kes tekitas ruumis hea õhkkonna. Ta oli minu parim sõber. Mäletan just sellist venda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles