Ukraina tennisetreener: venelased pole WTA ja ATP jaoks probleem, meie oleme

Copy
Tänavu Austraalia lahtistel lehvitatud Venemaa trikoloor
Tänavu Austraalia lahtistel lehvitatud Venemaa trikoloor Foto: LUKAS COCH

Ukraina tipptennisisti Lesja Tsurenko treener Mikita Vlasov esines hiljuti kodumaal tulise tiraadiga, mille keskmes olid mõistagi maailma tennise katusorganisatsioonid ATP ja WTA ning Venemaa sportlased. 

«Venelased ja valgevenelased on teinud väga tugevat ja sihikindlat tööd, et blokeerida teiste riikide sportlasteni jõudvat [sõja]infot. Võtame näiteks WTA: nad teevad senini nägu, justkui mingit sõda polegi. Midagi pole ju juhtunud, ei mingeid pressikonverentse, ei mingit arutelu,» sõnas juhendaja Youtube’i kanalis Peregovorka.

Kuigi katusorganisatsioonide säärane käitumine on talle vastuvõetamatu, ei ole treeneril võimalik ka suurt midagi teha, et neile vastu hakata. «Kui räägiksime näiteks võimalikust boikotist, et ukrainlased kaoksidki hommepäev tennisest, siis plaksutaks WTA selle peale ainult käsi! Nõnda kaoks nende suurim probleem. Nii WTA kui ka ATP suurim probleem on praegu ukrainlased, sest meie mängime, anname intervjuusid ja kui meilt midagi küsitakse, siis me ka vastame,» jätkas ta.

«Väidetavalt tunnevad venelased ja valgevenelased ennast [tenniseringkondades] ebamugavalt, kuna nende vastu on palju viha. Aga Venemaa ja Valgevene tennisistid polegi inimesed. Nad on lihtsalt tühi biomass, kelle sees pole alles kübetki inimlikkust. 

Inimestel on empaatiavõime, kuid neil seda pole. Nad on põhimõteteta lihakäntsakad. Kõik sobib neile. Tulistage ja tapke kusagil, aga ärge ainult meid puutuge ja keelake, et me saaksime ikkagi tennist mängida ja raha teenida,» põrutas Vlasov.

Tagasi üles