Eesti judokad naasevad EMilt kulla ja pronksiga

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Juhan Mettis ja Steven Rothberg.
Juhan Mettis ja Steven Rothberg. Foto: Eesti judoliit.

Nädalavahetusel toimusid Sloveenias Podcetrtekis veteranide Euroopa meistrivõistlused judos, kus eestlased naasevad kahe medaliga.

2017. aastal sportlaskarjääri lõpetanud Juhan Mettis näitas klassi kehakaalus +100 kg. Mullu veteranide maailmameistriks tulnud eestlane alistas teel M1 vanuseklassi (30-34-aastased) kuldmedalini esmalt prantslase Florian Helies, grusiinid Slavik Rezesidze ja Anzori Shegviashvili ning lõpetuseks Aserbaidžaani esindaja Gurban Mammadli.

«EMi tase oli kõrgem kui eelmise aasta veteranide MMil. Ühtegi kerget matši ei olnud ning pidin endast maksimumi andma. Teises matšis grusiiniga tegin kummalisel kombel randmele liiga, mis tähendas, et järgmistes kohtumistes heiteid teha ei saanud ja pidin taktikaliselt oma paremuse maksma panema.

Enda tiitlile lisaks tegi rõõmu koondisekaaslase Rothbergi pronksmedal, mis loodetavasti innustab teisi Eesti judoveterane valmistuma järgmiseks aastaks. Sean eesmärgiks järgmine aasta veteranide tiitlivõistlustel osaleda ja võita medal meeskondlikus arvestuses.,» sõnas Mettis alaliidu pressiteates.

Steven Rothberg, kes maadleb Mettisega samas vanuseklassis, kuid kehakaalus -73kg, sai veteranide Euroopa meistrivõistlustelt kaela pronksmedali. Rothberg võitis waza-ari'ga esmalt prantslase Nicolas Saillardi, kuid kaotas seejärel Jamal Tareqile.

Kuna sakslane jõudis aga välja finaali, jätkus Rothbergi tee lohutusringis, kus ta alistas esmalt kindlalt prantslase Maxence Legeri ning seejärel pronksikohtumises ka hispaanlase Jonatan Gaspar Garcia Rodrigueze.

«Oli tore esmakordselt osaleda veteranide EMil ja võita pronksmedal. Matš sakslasega jääb kripeldama, oleks pidanud teise strateegia valima. Kirss tordil on vanade kamraadidega uuesti koos võistelda ja aega veeta. Loodan, et meie veteranide koondis kasvab,» sõnas Rothberg.

Indrek Hopfeldt tuli -100 kg kaaluvate meeste M1 vanuseklassis viiendaks, Jevgeni Jakimov (M5, -90 kg) ja Ruslan Jakimov (M4 -81 kg) piirdusid sel korral ühe matšiga. 

Kolme päeva jooksul astus veteranid EMil tatamile 658 judokat alates vanusest 30 kuni üle 70 aasta. Kõige vanemaks osalejaks oli 81-aastane Läti esindaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles