Jõuga Venemaa relvajõududesse veetud Pekingi hõbemedalist pääseb vabadusse

Christopher Krutto
Copy
Ivan Fedotov
Ivan Fedotov Foto: Matt Slocum / AP / Scanpix

Venemaa jäähokitäht Ivan Fedotov võeti eelmise aasta juulis vahi alla ning veeti jõuga Venemaa armeesse aega teenima. Nüüd lõpuks pääseb ta sõjaväest.

26-aastane Fedotov sõlmis 2022. aasta kevadel lepingu NHLi tiimi Philadelphia Flyersiga ning lootis liituda mitme ookeani taga mängiva venelasega, kuid see ei õnnestunud tal.

Ta peeti möödunud aasta suvel Peterburis pärast jõusaalist lahkumist kinni ning sai süüdistuse sõjaväekohustuse eiramises. Kõigepealt viidi ta sõjaväe värbamiskeskusesse, kuid transporditi sealt peagi haiglasse.

Fedotov ei tundnud ennast hästi ja tema advokaat ning vanemad ei saanud teda külastada. Väidetavalt anti Fedotovile ravimeid, mille koostisest ta ei olnud teadlik.

Lõpuks astus ta mereväe koosseisus ajateenistusse ning viidi Novaja Zemlja saarele, kus Nõukogude Liit tegi kunagi tuumapommikatsetusi.

Nüüd teatas Match TV, et kolme nädala pärast saab Fedotovi ajateenistus läbi. Hiljuti aitas ta mereväe koosseisu Vene armee meistrivõistlustel hõbedale.

Küll on vähetõenäoline, et tal õnnestub enam NHLi minna. Tema varasema koduklubi Moskva CSKA president Igor Esmantovitš avaldas intervjuus championat.com-ile, et Fedotov soovitakse mitmeks aastaks armeeklubisse tagasi tuua. Väidetavalt soovib Fedotov seda ka ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles