VIDEO USA ajakirjaniku hullumeelne väide: Beckham õppis meie jaoks inglise keeles rääkima

Christopher Krutto
Copy
David Beckham.
David Beckham. Foto: Mark J. Terrill/AP/Scanpix

USA telekanali Fox News saatejuht Brian Kilmeade põhjustas suure pahameeletormi, kui vihjas, et inglane David Beckham ei osanud enne USAsse siirdumist inglise keelt.

Kilmeade rääkis jalgpallitähe Lionel Messi liitumisest David Beckhamile kuuluva Miami Interiga ja võrdles seda Beckhami kunagise siirdumisega Los Angeles Galaxysse, mis aitas tõsta liiga populaarsust ja selle mainet.

«Minu ainuke mure on, et ta ei räägi inglise keeles. Ma tahan temaga maha istuda ja rääkida,» alustas Kilmeade. «David Beckham õppis meie jaoks inglise keelt rääkima, aktsendiga muidugist, kui ta 32-aastaselt siia tuli.»

Olgu mainitud, et Beckham oli USAsse siirdudes 31-aastane ning tema väide tekitas tugeva reaktsiooni ja seda eriti Inglismaal, kust Beckham pärit on. Tema väitest haarasid kinni mitmed Inglismaa ajalehed ning lisaks sai Kilmeade kõvasti sõimu ka ühismeedias.

Ameeriklane ise võttis lõpuks sõna ning avaldas, et tegi nalja.

Kilmeade on tuntud oma paremäärmuslike vaadete poolest ning on nende tõttu korduvalt skandaali sattunud. Näiteks 2009. aastal kiitis ta soomlasi ja rootslasi nende puhaste geenide pärast, sest «rootslased abielluvad rootslastega ja soomlased abielluvad soomlastega, samal ajal kui ameeriklased abielluvad ükskõik kellega». Lisaks on ta avaldanud arvamust, et kõik terroristid on moslemid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles