Rahvusvaheline alaliit laseb agressorriikide sportlased püünele tagasi, aga venelased ikka jonnivad

Christopher Krutto
Copy
Sportronimine. Pilt on illustratiivne.
Sportronimine. Pilt on illustratiivne. Foto: Rick Bowmer/AP/Scanpix

Rahvusvaheline sportronimise liit (IFSC) kinnitas, et Venemaa ja Valgevene sportlased saavad 2024. aastast neutraalsete sportlastena rahvusvahelistele võistlustele naasta.

Portaal Inside the Games kirjutab, et agressorriikide sportronijad peavad taotlema neutraalse sportlase litsentsi. Kui neile see antakse, siis saavad nad uuest aastast hakata võistlema IFSC egiidi all peetavatel võistlustel.

Ometi pole venelased otsusega rahul. Venemaa ronimisliidu president Dmitri Bõtškov kurtis, et sellisel juhul jääksid Vene ronijad kindlasti eemale tuleval suvel toimuvatest Pariisi olümpiamängudest.

IFSC sõnul toetavad nad endiselt ukrainlasi, kuid soovivad sporti ja poliitikat lahus hoida. Aprillis küll hoiti veel keeldu jõus, kuid nüüd otsustati uuest aastat agressorid tagasi lasta. Tõsi, agressorriikide ametnikud, rajameistrid ja kohtunikud ei tohi endiselt võtta osa rahvusvahelistest võistlustest.

«Me ei nõustu selle otsusega ja usume, et kui otsus on juba langetatud, siis peaks see protsess nüüd algama. Pole vaja oodata 2024. aastani, pole rohkem globaalseid protsesse, mida IFSC peab kuue kuu jooksul algatama,» jätkas Bõtškov, kelle sõnul dialoog katuseorganisatsiooniga endiselt käib.

«Meilt võetakse lihtsalt võimalus osaleda Pariisi olümpial, see on selge Olümpiaharta rikkumine,» oli Venemaa ronimisliidu president pahur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles