Soome suusatamist ootavad ees mustad ajad? Kohalikul alaliidul sai raha otsa

Christopher Krutto
Copy
Soomlaste suurim suusatäht Iivo Niskanen treenib juba koondisest eraldi.
Soomlaste suurim suusatäht Iivo Niskanen treenib juba koondisest eraldi. Foto: Jure Makovec/AFP/Scanpix

Soome suusatamises puhkes skandaal, sest kohalikul suusaliidul sai raha otsa ning seetõttu kannatab kõvasti koondislaste järgmise hooaja ettevalmistus.

Kuigi algselt oli Soome koondisel enne hooaega kavas viis treeninglaagrit ja üks kogunemine, et suuski testida, siis nüüd on jäänud alles kaks treeninglaagrit ja suuskade testimine.

Iltalehti kirjutab, et koondis koguneb järgmisel korral alles augustis, kui Itaalias Passo Lavazes peetakse treeninglaager. Algselt pidi see kestma kolm nädalat, kuid rahapuuduse tõttu lühendati seda kahele nädalale.

Järgmine laager peetakse oktoobris Austria Ramsaus ning lisaks on plaanis veel üks lühike lumelaager Rukal, mis toimub ilmselt novembris ja kus testitakse suuski.

«Nädal tagasi muudeti rahalistel põhjustel laagrite programmi. Muidugi on kahju, kui ei saa oma plaane ellu viia,» oli Soome suusakoondise peatreener Teemu Pasanen pettunud.

Probleemid suusakoondise ümber viisid selleni, et Iivo Niskanen otsustas rahvusesindusest eraldi treenida. Sarnased jutud käivad ka Kerttu Niskaneni ümber, kuid Pasaneni sõnul peaks tema hetkel koondise juures jätkama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles