Manchester United saab rekordilise summa eest uued omanikud

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Manchester Unitedi praegused omanikud pole klubi fännide jaoks just kõige paremas kirjas.
Manchester Unitedi praegused omanikud pole klubi fännide jaoks just kõige paremas kirjas. Foto: CARL RECINE

Manchester Unitedi jalgpalliklubi omav Glazerite perekond on väidetavalt jõudnud kokkuleppele tiimi müügi osas.

USAs resideeruvad Glazerid panid Punased kuradid, nõnda Unitedit kutsutakse, müüki eelmise aasta lõpus. Õige pea näitasidki oma huvi üles Katari rikkurid, täpsemalt riigi endise peaministri poeg šeik Jassim bin Hamad al-Thani. 

Kui esialgu spekuleeriti, et šeigil tuleb Unitedi eest lauale käia kuus miljardit eurot, siis praeguseks näib summa olevat mõnevõrra alanenud, jäädes pidama 5,8 miljardi juures.

Kui säärased sahinad tõepoolest kinnitust leiavad ning Glazerid Unitedi maha müüvad, kirjutatakse tehing rekordite raamatusse. Sporditiimide senine priskeim hinnalipik on nimelt 4,65 miljardit dollarit, mis käidi välja mullu NFLi ehk Ameerika jalgpalli klubi Denver Broncose eest.

Katari ajaleht Al-Watan, mis on otsapidi šeigi perega seotud, kirjutab: «Kõik uudised viitavad sellele, et šeik Jassimi viimane pakkumine Manchester Unitedi ostmiseks osutus edukas ja tehing saab kiiremas korraks avalikuks.»

Manchester United ametlikult siiski midagi veel kinnitanud pole, kuid tõsi on, et läbirääkimised katarlastega on kestnud juba mitu kuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles