Euroopa parimaks kroonitud eestlane: jäin seda uskuma alles tund peale finišit

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Karl Mell
Karl Mell Foto: Eesti triatloniliit

Belgias Namuris peetud maastikutriatloni EMil ei saanud 20-24-aastaste noormeeste hulgas keegi vastu Karl Mellile (Tribe Endurance). Üldarvestuses oli eestlane koos eliitklassi sportlastega 31.

Melli võiduajaks mõõdeti kaks tundi, 53 minutit ja kuus sekundit. Hõbemedali sai kaela sakslane Robin Schüssler (Racextract Racing Team; 2:55.06) ja pronksi prantslane Timothee Augeul (Aseaac Coetquidan Triathlon; 2:56.31).

«Olin võistlusele eelnenud nädalal üsna väsinud. Kuna olen neljal nädalavahetusel juba võistelnud, siis tekkis ka väike motivatsioonipuudus. Vahepeal mõtlesin võistlusele isegi mitte minna,» tunnistas Mell pressiteates.

«Ujumine algas hästi, kuid seejärel võtsin tempot natuke maha ja tulin veest välja kümnendal kohal. Kuna olen maastikurattaga sõitnud alles kolm nädalat, siis ootasin, et minust sõidetakse pidevalt mööda, aga niimoodi ei läinud. Tempo- ja maastikusõit on väga erinevad, seega üritasin oma diiselmootoriga anda lihtsalt parima.»

«Jooksen tavaliselt üsna kõrge kadentsiga, seega on mul maastikul eelis. Üritasin esimesel tõusul mitte liiga tugeva tempoga minna,» jätkas Mell.

«Tippu jõudes selgus, et mu jalad on täiesti läbi. Teine kord oli veelgi raskem ja kolmandal ringil sain krambid, mida ei ole varem juhtunud. Ma seisin ja venitasin umbes minuti enne kui jätkasin. Seejärel hakkasin uuesti püüdma inimesi, kes minust vahepeal möödusid. Finišis suutsin veel sprintidagi, sest üks noormees nägi minu vanune välja. Hiljem tuli välja, et ta oli siiski teisest vanusegrupist. Ma ei tea, kuidas ma võita suutsin, aga ma jäin seda lõpuks uskuma alles tund peale finišit,» sõnas ta.

Kõige kiirem mees rajal oli prantslane Felix Forissier (eliitklass), kes finišeeris ajaga 2:31.21. Parim naine oli üldarvestuses 45. kohal lõpetanud šveitslanna Loanne Duvoisin (eliitklass) ajaga 2:57.11.

Kõikide tulemustega saab tutvuda SIIN.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles