Katkes Gerd Kanteri maailmameistrist õpilase pikk võiduseeria

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Kristjan Čeh EMi finaalis, kus tuli tunnistada Mykolas Alekna paremust.
Kristjan Čeh EMi finaalis, kus tuli tunnistada Mykolas Alekna paremust. Foto: Mihkel Maripuu

Eile Soomes Turus toimunud Paavo Nurmi mängudel kergejõustikus võitis meeste kettaheite rootslane Daniel Ståhl.

30-aastane valitsev olümpiavõitja ja 2019. aasta maailmameister heitis parimal katsel 70.38 ning oli ainus 70 meetri piiri ületanud mees. Mullu USAs Eugene'is MMi võitnud ja Eesti legendi Gerd Kanteri näpunäidete järgi harjutav Kristjan Čeh oli 68.67ga teine.

Sealjuures väärib märkimist, et viimati ei teeninud sloveen võistlusel esikohta eelmise aasta 19. augustil EM-finaalis. 24-aastane vägilane sai seal kaela hõbeda, kuld läks Leedu hiiu Virgilijus Alekna pojale Mykolasele.

Sel reedel võistleb Čeh Jõhvis toimuval kergejõustikuõhtul, kus tal on võimalik Ståhlilt revanš võtta. Jõhviga on sloveen seotud oma elukaaslase, Eesti vasaraheitja Anna Maria Oreli kaudu. Orel on Jõhvis lasteaias käinud ja praegugi elavad seal tema vanavanemad. Spordipisiku sai ta Jõhvis koos vanaisaga telekast sporti vaadates ja naabrilastega kodutänava olümpial mõõtu võttes, kirjutas Põhjarannik.

Kettaheite maailma parem on sel hooajal väga tihedalt koos. Edetabelit juhib Alekna (71.00), talle järgnevad Ståhl (70.93), Čeh (70.89), austerlane Lukas Weißhaidinger (70.68) ja USAs sündinud, kuid rahvusvahelisel areenil Samoad esindav Alex Rose (70.39).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles