«Sportlane peab ju kuidagi elama.» Euribor pitsitab kergejõustiklast

Postimees Sport
Copy
Annimari Korte.
Annimari Korte. Foto: Michael Sohn

Soome kergejõustiklane Annimari Korte valib tänu kõrgele euriborile hoolsalt, kus ta võistleb.

Tõkkesprinteri jaoks on praegu iga euro väärtuslik, kirjutab väljaanne Iltalehti. Nimelt pole tal põrmugi kerge rinda pista tõusva kodulaenumaksega.

Kortel on Soome pealinnas Helsingis terrassiga korter ning tema kodulaen on seotud 12 kuu euriboriga, mis oli pikalt miinuses, aga ületas eelmise aasta aprillis nulljoone. Kui varem maksis meie põhjanaaber euribori eest 170 eurot kuus, siis nüüd on summa kerkinud suisa 1270 euroni. «Kaalun, kas muuta laen kolme kuu euribori peale,» sõnas ta.

«Sport on minu töö ning saan startimise eest raha. Minevikus kogusid atleedid suvel kohvrite kaupa raha, kuid tänapäeval tuleb selleks olla tiitlivõistluste medalist või teenida raha sotsiaalmeedia abiga, et saaks profisportlase elu jätkata,» lisas Korte.

35-aastane spordiajakirjanduse kraadiga naine kostis ka, et kuna tal pole alaliidu ega riigi tuge, on stardiraha väga oluline. «Sportlane peab ju kuidagi elama,» ütles Korte, kelle tippmark on neli aastat tagasi joostud 12,72, mis oli pikalt ka Soome rekord, enne kui Reetta Hurske sai eelmisel nädalal kirja 12,70.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles