Soomlased: Rally Estoniat pole järgmisel aastal WRCs

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Jäädvustus mullusest Rally Estoniast.
Jäädvustus mullusest Rally Estoniast. Foto: Sander Ilvest

Soome väljaanne MTV raporteerib, et 2020. aastast autoralli MM-etappi võõrustanud Rally Estonia seda järgmisel aastal ei tee.

Seda on mainitud uudises, mis rääkis, et Jyväskylä linn on nõus Soome MM-etappi võõrustama ka aastatel 2024–2026. Tõsi, see on ralli toimumise kohta vaid väga tugev vihje, sest ametlikult saab Soome leping MM-sarjaga tänavu läbi ja pikendamisest pole teatatud. Muidugi, eks see olegi suuresti vormistamise küsimus.

MTV kirjutas, et samuti pole kivisse raiutud pikka aega kalendris olnud rallide igal aastal MM-sarja kuulumine, sest etapi võõrustamiseks on huvilisi rohkem kui kohti ning MM-sarja turunduse eest hoolitsev WRC Promoter soovib tulevikus tõsta väljaspool Euroopat toimuvate võistluste arvu.

«Näiteks pole 2024. aastal kalendris Eesti rallit, samal ajal saab oma esimese MM-võimaluse nende naaber Läti. Klassikaline Kataloonia ralli jäeti tänavu kalendrist välja ja selle koht anti uuele Kesk-Euroopa asfaldirallile,» sedastas MTV.

Samuti toodi välja, et Promoter on sõlminud uusi lepinguid traditsiooniliste rallidega, näiteks Portugaliga. 2024. aastal näeb MM-plaan ette 14 etappi, millest kuus toimuvad mujal kui Vanas Maailmas.

Postimees küsis eelmisel nädalal Rally Estonia võistluste direktorilt Urmo Aavalt: «Samas näivad pärast teadet, et Läti korraldab 2024. aastal MM-etappi, Rally Estonia võimalused üsna olematud. Või...?»

Ta vastas: «Ei tea. Vaidlen endiselt vastu. Meie töötame edasi. Meil on kogu tiimil sära silmis. Tahame edasi teha. Aga oleme välja öelnud, et kui me näiteks järgmisel aastal EM-etappi korraldame, pole midagi katki. EM-ralli on ka ägedalt arenenud, just Rally2-autode poolest.

Tahame olla kasvõi rotatsiooni korras WRC-sarjas edasi. Usume, et suudame rahvusvahelisele autospordiliidule (FIA) ja WRC promootorile olla äge partner. Samas saame ajada Eesti asja kogu rallimaailmas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles