Neuville tõi välja, kus tema ja Tänaku mõtted ei ühtinud täielikult

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Ott Tänak esiplaanil, Thierry Neuville tema paremal käel.
Ott Tänak esiplaanil, Thierry Neuville tema paremal käel. Foto: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport / Romain Thuillier

Esimest autoralli maailmameistritiitlit jahtiv Thierry Neuville on sel hooajal olnud MM-etappide alguses korduvalt hädas seadistusega. 

Portaaliga DirtFish vesteldes sõnas Hyundai liider, et auto kallal nähakse pidevalt vaeva ning mullu järgiti veidi ka Ott Tänaku suunda. Belglane ja 2019. aasta maailmameister olid meeskonnakaaslased vahemikus 2020-22.

«Mina tahtsin jäigemat ja tundlikumat autot, mille oleme praegu saanud. Ent muidugi kohandasin oma sõidustiili pehmema auto jaoks ning pean nüüd tagasi minema selle juurde, kuidas kunagi sõitsin,» andis Neuville mõista, et tema ja Tänaku visioon seadistuse osas ei klappinud üks-ühele.

Et rekordilised viis korda MM-sarjas teiseks jäänud keskeurooplane on selle hooaja esimeses pooles pidanud kohanema, ongi tal meeldiva seadistuseni jõudmine aega võtnud. 

Lisaks Neuville'ile sõidab tänavu Hyundaiga täishooaja kaasa soomlane Esapekka Lappi, kelle sõidufilosoofia on belglasega väga sarnane. «Õppisin tehnilise poole pealt Tänakult palju, aga meie sõidustiil on teine,» märkis kümnendat hooaega Lõuna-Korea autotootja tiimis olev mees.

Sardiinias võttis Neuville seadistuse osas Lappist snitti ning otsus õigustas end. Ta võitis ralli ja meie põhjanaaber oli teine. Kui Neuville poleks Hyundai esinumber, võinuks kahe mehe vahel minna väga tasavägiseks heitluseks.

MM-sarja punktitabelis on 118 silmaga liider Kalle Rovanperä. Neuville on 93ga teine, Lappi 67ga kuues.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles